Blog

Hoe ervaar je de livestream lessen?

Dat was de vraag die ik enkele zwangere vrouwen stelde toen ik door de corona maatregelen in maart 2020 schakelde naar livestream lesgeven. Benieuwd naar de ervaringen? 

“Ik vind deze lessen ook heel fijn. Je brengt ook via het scherm goed de rust over, bent goed te verstaan en te zien. Dus oefeningen zijn goed te volgen. Het is iets moeilijker om in de eindontspanning te komen bij de eindontspanning, vind ik. Maar dat komt vooral omdat ik thuis zit i.p.v. op locatie. Daar is gewoon niet zoveel aan te doen. De aandacht voor je lichaam en je zwangerschap is net zo goed en waardevol

“Ik ervaar de lessen als rustig en prettig. Ik vind het eigenlijk best wel lekker om het alleen in mijn eigen rustige omgeving te doen. Het enige wat ik naar mijn idee mis door deze manier, is het contact onderling met de deelnemers”.

Lees verder onder de foto..

“Allereerst ben ik blij dat deze optie er is. Het graat prima, je instructies zijn duidelijk. Het vragenrondje aan het begin vind ik fijn en dit neem je duidelijk mee in de les. Wat ik lastig vind is dat ik thuis sneller afgeleid ben. Af en toe komt er een golf aan tranen door de teleurstelling dat het allemaal anders loopt nu (Corona, april 2020). Door jouw lessen kan ik de ruimte geven aan dit ontladen. Ik ben heeeeel blij dat ik me toch kan voorbereiden op de bevalling door jouw online lessen!”

“De lessen zijn nog steeds waardevol. Ik merk dat het me een duidelijk moment geeft om de oefeningen te doen. En je behoudt de verbinding! Beeld en geluid zijn prima, ik kan je goed verstaan en zien welke oefening we doen. Het jammere is dat er geen interactie is tijdens en na de online les. Het rondje dat je tevoren doet is fijn omdat de oefeningen dat nog steeds gericht zijn op wat er speelt in de groep”.

Blogs

Vind je onderstaande blogs misschien ook interessant?

Mindful met je baby

Na de komst van je baby verandert er van alles in je leven. Je bent opeens fulltime ouder. Soms even wennen. Het krijgen van een baby brengt drukte, de onrust en zorg met zich mee. Dit naast het grote gevoel van geluk dat je kunt ervaren. Maar soms gebeurt er zoveel…

De essentie ontspannen, minder stress en meer genieten.

Mindful wordt nogal eens verward met mindfull. Kenmerken van een mind full (=vol hoofd)  zijn o.a: je opgejaagd voelen, piekeren, slecht slapen, slechte(re) concentratie, snel moe, geen energie, kort lontje.  Kenmerken van mindful (=rust in je hoofd ): je rustig voelen, …