Mindfulness

Focus, energie en rust

Mindfulness

Leren schakelen naar focus, rust en helderheid. Ik kies als trainer een aanpak die mij het meeste aanspreekt: down-to-earth, met twee voeten op de grond en open blik. We gaan praktisch en ervaringsgericht aan de slag.  De traditionele mindfulness training heb ik aangepast. We trainen vanuit wat jou beweegt. Hoe leer je schakelen naar helderheid in je hoofd en rust? Hoe doe je dat in je werk? Relaties? Hoe vorokom je dat je ‘volloopt’ of ‘afbrandt’ .

Mindfulness gaat over goed voor jezelf zorgen. Bewust en aandachtig leven maakt het leven interessanter, levendiger en plezieriger. Deze training reikt handvatten aan voor een grotere balans in je leven, ook bij moeilijke en stressvolle ervaringen (externe stress) en interne stress (piekeren, achter jezelf aanhollen, 1001 dingen tegelijk willen doen).

Op een moment realiseer je jezelf dat je niet meer zo gemakkelijk kunt schakelen en de stressknop niet meer naar eigen keuze kunt in- of uitschakelen. Door middel van deze training doorbreek je de spiraal. Om zo vanuit innerlijke vrijheid, rust en wijsheid bewuste keuzes te maken en doelgericht actie te ondernemen.

Kijk ook eens op mijn website voor persoonlijke begeleiding bij stress gerelateerde klachten www.cocoach.nu.

Meer informatie

Over mindfulness bij Mindful Moves

Wat leer je in de training?

Deze training is vooral gericht op toepassen in je dagelijkse leven, aan de hand van praktische oefeningen.  Ik houd van een  aanpak met oefeningen die je makkelijk kunt inzetten en die vooral effectief zijn. Je traint ze door ze te doen.

ik kies als trainer bewust voor  jouw balans hervinden tussen in- en ontspanning.  Met eenvoudige mindfulness oefeningen, aandacht voor adem, voel je dat je  tot innerlijke rust komt en lossen spanningen en eventuele blokkades vanzelf op. Je leert weer relaxter in het leven te staan en denken en voelen vanuit mogelijkheden. 

Kortom  ME-TIME om in je kracht, helderheid en in verbinding met je zelf te zijn, het proces van hoofd naar beter naar je lichaam luisteren, voelen… én weten wat je nodig hebt om balans en positieve energie in je dagelijkse leven te hervinden.

Verder bestaat de training  uit:

  • adem- en aandachtsoefeningen;
  • lichaamsverkenning;
  • het omgaan met obstakels;
  • werken met (on)balans;
  • het registreren van gebeurtenissen, gedachten(patronen) en gevoelens;
  • leren omgaan met grenzen;
  • bewegingsoefeningen (mindful yoga);
  • stress educatie, toepassing van mindful bewustzijn bij moeilijke en stressvolle situaties;
  • bewust beantwoorden van uitdagingen;
  • persoonlijk energiemanagement (energiegevers en energienemers).

Wat levert het me op?

Vewacht  geen ‘quick fix’ . Je leert door te oefenen en de ideeën achter mindfulness te gaan begrijpen en in de praktijk toe te passen,  De grote ‘winst’ van mindful in het leven staan is dat je stressbestendig bent, vanuit kalmte en evenwicht bewust bent van je keuzevrijheid. In het dagelijks leven, relaties, je werk en in moeilijke en stressvolle situaties.

Is het iets voor mij?

Spanningsklachten en onverklaarbare lichamelijke klachten zoals hyperventilatie, burn-out, maag- darm problemen, spanningshoofdpijn, angstklachten of een gevoel van disbalans zijn het type klachten waar je via individuele begeleiding en/of door deelname aan de groepslessen vermindering van klachten en aanzienlijke verbetering in je gezondheid en welbevinden kunt brengen. Het doel  is om vanuit je kracht  je klachten te verhelpen; weer in balans terug te komen d.m.v. nieuwe inzichten en  gedragspatronen die eerder niet binnen je bereik lagen.

Omdat alle oefeningen praktisch toepasbaar zijn in je leven, relaties en werk zul je snel merken dat de voordelen van mindful leven erg praktisch zijn. 

Wat zeggen anderen over de lessen?

Reviews

“Voorafgaand had ik veel twijfels: ‘is dit wel iets voor mij’ en ‘is het niet te zweverig’. Maar al bij de eerste les wist ik dat ik hier moest zijn om verder te kunnen.Bedankt voor het vertrouwen dat je me gegeven hebt, ook in mezelf. Ik bewonder je flexibiliteit in de les, waardoor iedereen kan zijn wie hij of zij is. Bedankt voor de mooie training.”
“De training stond al zo lang op mijn to-do lijst. Maar zoals dat gaat met to-do lijsten, kwam er telkens iets tussen dat urgent was. Ik ben blij dat ik ingestapt ben. Het roer moest om. Het ging niet langer zo. Nu heb ik de concrete handvatten om vanuit rust en verbinding met mijzelf (ook in stressvolle tijden) mindful te leven."
“Ineke is een warme, professionele docent. Ik voelde me op mijn gemak. Ze gebruikt de juiste woorden en straat rust uit. Ik gun iedereen een Mindful training van Ineke toe."
Wat zijn de kosten?

Mindfulness, persoonlijk of online

Persoonlijk

Persoonlijk en individueel de training volgen is een goede optie. Juist dan kom je snel tot de essentie van waar je energie verliest en dit gemakkelijk kan ombuigen. 

€ 67,50 per afspraak

Herfst training

Na een persoonlijk gesprek waarin we vooral kijken waar jouw  aandachtspunten liggen, 6 lessen. We werken vooral met bewust inzetten van nieuwe ‘tools’ voor mindful leven. Plus online Mindfulness oefeningen voor thuis

Groep max. 6 personen .

Start dinsdag 20 september met kennismaking (gratis) en 1e les. 19.00 – 22.00uur

Vervolg 4, 18 oktober, 1, 15, 29  november. 19.30 – 22.00uur

€269,-

Wil je je aanmelden of heb je vragen?

Meld je aan of stel je vraag via het formulier

Aanmeldformulier

Laat je me weten voor welke cursus je je wil aanmelden of een gratis proefles wenst?