Zwanger & geboorte

Gefeliciteerd met je zwangerschap

Vind de les of cursus die bij jou past

Ben je zwanger en wil je ontspannen genieten van je zwangerschap? Je voorbereiden op een mooie bevallingservaring? Dan ben je bij Mindful Moves op de juiste plek.  Je kunt kiezen voor wekelijkse zwangerschapsyoga. Naar keuze in combinatie met een mini bevalcursus samen of een dagcursus hypnobirthing. Wat je ook kiest, het belangrijkste is om vol vertrouwen, ontspannen en stressvrij te bevallen. Ontspannen moeders bevallen makkelijker. Je bereid je fysiek en mentaal voor en kan je kindje rustiger, comfortabeler en vol vertrouwen op de wereld zetten.

Zwangerschapsyoga

Een complete cursus met wekelijkse ontspanningslessen.  Klachten voorkomen, rustig rekken, strekken, een vermoeid gevoel en pijnlijke plekken soepel laten zijn.  Je leert vertrouwen in je lijf met een mindset van focus, ontspanning en vertrouwen in het bevallingsproces. Tijdens de les krijg je alle ‘tools’ om je goed voor te bereiden op je bevalling.

Mini cursus samen bevallen

De rol die de partner in kan nemen wordt nogal eens onderschat. Je samen voorbereiden geeft rust en vertrouwen bij beiden: een gevoel van ‘samen een team’  vormen waardoor een bevalling zulke mooie, liefdevolle uren als partners samen kan betekenen. In 2 uur (privé cursus thuis 3 uur) oefen je praktisch samen en krijg je handige tips. Perfect in combinatie met de wekelijkse zwangerschapsyoga.

Hypnobirthing

Tijdens de cursusdag, te boeken via muchamama.nl/Ineke, gaan jullie ervaren hoe een positieve mindset en ontspanning kan helpen bij de bevalling. Jullie krijgen ‘tools’ waarmee je met frisse, open blik én vol vertrouwen kan uitzien naar de bevalling. Een optimale voorbereiding om positief, vol vertrouwen op wat komt, ontspannen, krachtig en sterk te zijn. Én om meer te genieten van je zwangerschap en je voorbereiden op de komst van jullie kindje.

Baby yoga & massage

Na de bevalling zijn er ondersteunende en ontspannen lessen ‘baby yoga’ en ‘baby massage’. Je brengt een nieuwe balans in je leven na de enorme verandering die een baby met zich meebrengt door op kalme manier voor je baby te zorgen, te genieten van deze uurtjes samen en vol aandacht te reageren op de signalen die je baby geeft.

Je kunt  gratis de online babylessen volgen na de zwangerschapscursus die je volgt.

Mindful yoga

Kun je na je zwangerschap en de geboorte van je baby af en toe wat ‘me-time’ gebruiken? Gezin, werk, huis, chaos, drukte, to-do lijsten… Tijd voor een tandje terugschakelen, even alles loslaten, je hoofd leegmaken, je lichaam op een prettige manier rustig rekken, strekken, de juiste spieren versterken en ontspannen.  Stap gerust in maar…begin met gratis twee online lessen Fit-na-geboorte na de zwangerschapscursus.

 

Meest gestelde vragen

Je leert een groot aantal verschillende hulpmiddelen waaronder yoga, mindfulness, ontspanning, ademtechnieken, affirmaties en bevalhoudingen die je tijdens de bevalling kunt gebruiken. 

Ik kan je zeker helpen. Het is in dit geval belangrijk je lichaam in  goede balans te houden om deze klachten te voorkomen of te verminderen! Zwangerschapsyoga helpt hierbij en ik kan je tips geven voor de klachten die jij hebt.

Niet alleen lichamelijke balans, maar ook emotionele balans is een must in de voorbereiding op je bevalling. Als je je zorgen maakt of angstig bent, geeft dit stress.  Een gezonde mindset betekent bewust kunnen schakelen naar ontspannen, vol vertrouwen je bevalling tegemoet zien én vol vertrouwen in je lijf, jezelf, je partner en je kindje bevallen!

Ben je aanvullend verzekerd? Dan worden de cursussen door de meeste verzekeringen (deels of geheel) vergoed. Je eigen risico wordt daarbij niet aangesproken. Mindful Moves is door mij opgericht en onderdeel van Cocoach.nu, ingeschreven bij KvK.

Geen zweverige toestanden. Het zijn praktische lessen om optimaal te kunnen genieten van je zwangerschap en je voor te bereiden op de bevalling.

Je leert totaal anders denken over de geboorte en krijgt een goed begrip van het geboorteproces. Je leert vertrouwen in je lijf met een mindset van focus en ontspanning  en vertrouwen in het bevallingsproces. Het zal je lijf helpen om endorfine (natuurlijke pijnstiller) en het bevallingshormoon oxytocine aan te maken tijdens de geboorte: de ‘feel-good’-bevallingshormonen! Die kracht van pure ontspanning krijg je door herhaling van de oefeningen.