Mindful yoga

Rust in je hoofd, ontspanning in je lijf

Mindful yoga

Lessen  in Waddinxveen: binnen én in lente/zomer ook buiten. 

Wil je vanuit huis deelnemen? Kies dan voor meedoen met de groepslessen  livestream!

Je hoeft er níet lenig en sterk voor te zijn.  Deze vorm van yoga gaat over goede zorg voor jezelf.  Bewegen ín de rustige ademstroom, je grenzen respecteren en diepe ontspanning. Ontspannen werken met het richten van de aandacht op de adem door niet te forceren en meer te bereiken door minder te doen. Alle lichamelijke ritmes zoals je hormoonstelsel, immuunsysteem en zenuwstelsel worden gesynchroniseerd.

Het versterkt zowel je houding als je conditie, je flexibiliteit en kracht en het leidt tot een gevoel van lichamelijk welzijn en vertrouwen. Yoga is een proces van ontdekken van de bewegingen in de rustige ademstroom en daarin stilte vinden.

Ontspanning bouwt zich op tijdens de les. Daarnaast eindigt elke les met een diepe ontspanningsoefening zodat je relaxed thuiskomt. Je laat spanning los en brengt je lichaam en denken in balans.in Wa

Meer informatie

Over mindful yoga bij Mindful Moves

Flexibiliteit, kracht en balans

Door mindful yoga te beoefenen, werken we o.a. aan onze flexibiliteit, kracht en balans. De nadruk ligt op  actief bewegen, ‘zachte’ oefeningen en fysieke, mentale en emotionele ontspanning in de houdingen die we oefenen. Je laat opgebouwde spanning los en brengt je lichaam en denken in kalmte en balans. Dit geeft je lijf en het parasympathische zenuwstelsel de kans tot ‘herstel’ en stresshormonen komen tot rust.

Beweegruimte

Je verbindt je intentie (bijvoorbeeld oefenen met zachtheid voor jezelf), de adem en beweging. Zo wordt bewegen heel licht en eenvoudig. Bij bewegen op deze manier voel je waar beweegruimte is en waar het ophoudt.

Je lichaam is je leraar

Het plezier van yoga en ademhalingsoefeningen staan in deze lessen centraal. Het richten van de aandacht op ademhaling, ontspanning, je lichaam je leraar laten zijn (niet forceren), rek- en strekoefeningen waarmee we ook de spieren, het zenuw- , hormoon- , endocriene stelsel en de organen in het lijf actief betrekken in de oefeningen. Je lichaam  is je ‘leraar’  en door oefening leer je beter luisteren en afstemmen op jezelf en je grenzen.

Hatha yoga

De yogalessen zijn zowel actief als rustig, ritmisch en ontspannen. Gebaseerd op hatha yoga lessen met als doel concentratie, kalmte, helderheid, rust en ontspanning de ruimte te geven en je energie te versterken.

Wat zeggen anderen over de lessen?

Reviews

"Een heerlijke combinatie van opwarmen, stretchen, actieve oefeningen en ontspanning. Ik ga met een glimlach in mijn hele lichaam de deur uit."
Caroline over de lessen mindful yoga
"Echt blij ben ik met de Mindful Yoga. Hierdoor kan ik me beter ontspannen, heb meer energie en zit helemaal lekkerder in mijn vel."
Yvonne over de lessen mindful yoga
"Mijn wekelijkse uurtjes Mindful Yoga zijn me heilig. Daar komt niets of niemand tussen."
Marian over de lessen mindful yoga
Wat zijn de kosten?

Pakketten Mindful yoga

€ 99,-

Kwartaalkaart

Lessen livestream, op locatie én buitenlessen in lente/zomer

10-lessenkaart

Bepaal zelf wanneer je de lessen volgt, op locatie en in lente/zomer buitenlessen, of livestream

€ 96,-

Lessen op locatie en via livestream

Benieuwd of het iets voor jou is?

Probeer het eens tijdens een gratis proefles mindful yoga

Gratis proefles aanvragen

Laat je me weten voor welke cursus je je wil aanmelden of een gratis proefles wenst?