Minicursus samen ontspannen bevallen

Samen ontspannen bevallen

Minicursus samen ontspannen bevallen

Wil jij je bevalling positief beleven? Je goed voorbereiden helpt enorm. Ook je partner heeft hierin een belangrijke rol. Een rol die vaak onderschat wordt, maar enorm waardevol is en bijdraagt aan een ontspannen bevalling. Het is fijn als je partner vertrouwen heeft in die rol en weet hoe er zo goed mogelijk voor je te zijn.

Deze mini bevalcursus geeft jullie alle handvatten om te weten wat je kunt doen om het bevallingsproces zo natuurlijk en ontspannen mogelijk  in te gaan en onzekerheden rondom bevallen te verminderen, zodat jullie je echt een team voelen tijdens de geboorte van jullie kindje.

De cursus is bedoeld voor jullie als je rond de 28-36 weken zwanger bent. Je oefent praktisch samen en krijgt handige tips. Tijdens de les komen er verschillende onderwerpen aan bod over de bevalling, bevalhoudingen, bevalhormonen een ‘boost’ geven voor extra ontspanning en gemakkelijke ontsluiting, je ademhaling en massages (over de kleren heen om endorfines – de lichaamseigen pijnstillers – een boost te geven. Ik begeleid jullie als het ware door het bevalproces heen zodat je gebruik maakt van wat je zelf voelt en weet en jullie vol vertrouwen kunnen uitzien naar de geboorte van jullie kindje!

Je kunt je aanmelden voor de minicursus ‘los’ of in combinatie met (voor haar) zwangerschapsyoga.

 

 

Meer informatie

Over de mini cursus samen ontspannen bevallen

Voor je partner:

Partners kunnen veel meer doen dan jullie beiden denken! Samen op zoek naar wat werkt, je laten informeren, keuzes maken in betrokkenheid en weten wat je kunt doen. Zowel praktisch als emotioneel en haar ‘rots in de branding’ kunnen zijn. Het hoort allemaal bij een goede voorbereiding.

Weten wat je ongeveer kunt verwachten, ook al is elke bevalling uniek. Of het nu de eerste, tweede of misschien zelfs derde bevalling is!  Want eerlijk is eerlijk…. Het is lastig écht aanwezig te zijn als haar steunpunt als je zelf in een emotionele achtbaan getrokken wordt. Je draagt die spanning en onzekerheid over op haar, waardoor de kans op een ontspannen bevalling en fijne ervaring minder vanzelfsprekend wordt. Tijdens de bevalling is het vertrouwen in je rol, je aanwezigheid, het teamgevoel, de steun en de kracht die je haar geeft van cruciaal belang voor haar.  Een goede voorbereiding vergroot de kans op een fijne ervaring en laat de overgang naar het ouderschap soepeler verlopen. Dat geeft een stevige basis voor de start van fantastisch ouderschap.

Vergoeding zorgverzekering

De zwangerschapsyoga wordt vergoed door de meeste zorgverzekeraars als je aanvullend verzekerd bent. Mindful Moves valt onder de paraplu van Cocoach.nu, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel nr. 24480935

Voor haar:

Ik raad je aan een aantal lessen zwangerschapsyoga te combineren met deze cursus samen ontspannen bevallen. Hierin wordt namelijk al veel aandacht besteed aan ontspanning. Kunnen ontspannen is een van de belangrijkste zaken voor jou tijdens de bevalling. Dat betekent dat het ‘beval-lichaam’ optimaal haar werk kan doen waardoor spieren ontspannen, weeën effectiever zijn en de lichaamseigen pijnstillers een ‘boost’ krijgen.

Je leert tijdens de wekelijkse lessen zwangerschapsyoga en deze minicursus lichaamsgerichte oefeningen om je lichaam  soepel, veerkrachtig en sterk te houden, jullie kindje  in een optimale positie te brengen, weten welke bevalhoudingen fijn zijn en het bekkengebied te openen: ruimte gevend aan de baby en zo het geboorteproces te ondersteunen.

Wat zeggen anderen over de lessen?

Reviews

“Interessante ochtend en erg leerzaam! Ik vond het fijn dat we oefeningen etc. direct in de praktijk hebben geoefend tijdens de cursus. Ik heb mijn vriendin hierdoor goed kunnen ondersteunen tijdens de bevalling!”
Marco over de mini bevalcursus samen ontspannen bevallen
Wat zijn de kosten?

Pakket samen ontspannen bevallen

€75,-

Cursusochtend locatie

De cursusochtend duurt 2 uur  voor meerdere stellen. Op zaterdagochtenden 9.30-11.30uur.  

In combinatie met lessen zwangerschapsyoga (voor de zwangere), gereduceerd tarief.

Elke 2 maanden: 20 juli, 31 augustus, 9 november. Volgende data worden nog ingepland.

 

Locatie Waddinxveen, Rozet 4

€ 150,-

Privécursus thuis

Je hebt keuze de 2,5 uur durende cursus thuis te volgen of  via een live-verbinding zoals Zoom.

Thuis in regio Waddinxveen e.o.

 

Optimale voorbereiding

Combineer de minicursus samen ontspannen bevallen met

Wil je je aanmelden of heb je vragen?

Meld je aan of stel je vraag via het formulier

Aanmeldformulier

Laat je me weten voor welke cursus je je wil aanmelden of een gratis proefles wenst?