Over mij

Mindful Moves - Ineke van Os

Aandacht voor dát wat je beweegt, brengt je in beweging.

In 2015 heb ik besloten om mijn jarenlange ervaring als trainer uit te breiden en onder de naam Mindful Moves het aanbod van trainingen mindfulness, mindful yoga en zwangerschapscursussen onder te brengen. 

Ik ben een mens met veelzijdige interesses. Kennis, verdieping, ervaring in een mix van talenten die ik graag deel. Ik breng doelgerichtheid in balans met rust. Uitdaging, grenzen opzoeken en energie in balans met verdieping en focus.  Interesse in kennis opdoen, in balans met intuïtie, vertrouwen op innerlijk weten en in het moment zijn.

Die interesses laten zich zien in de brede ervaring, opgedaan op het gebied van marketing, management, projectleiding en advies in de toeristenbranche, zelfstandig ondernemer, welzijnssector, zorg, bij een gemeente en als algemeen coördinator in een hospice. 

Ergens op mijn weg heb ik een switch gemaakt, dit heeft me doen besluiten het roer om te gooien. Tot 2013 heb ik uitdagende jobs en zelfstandig ondernemerschap gecombineerd met het geven van trainingen en het begeleiden van teams, bedrijven en mensen in persoonlijke, zakelijke en relationele sfeer.  Ik geniet er nu van om fulltime mijn kennis, inspiratie en passie door te geven via Mindful Moves en cocoach.nu.

Wat mij inspireert

We beseffen niet hoe schadelijk spanning en stress eigenlijk is.  We gaan door, modderen wat aan, brengen misschien nachten piekerend door terwijl we ons slecht(er) kunnen concentreren, prikkelbaar worden en niet meer kunnen ‘schakelen’ naar rust, kalmte en genieten. En nog belangrijker, in stressvolle situaties…ontbreekt het overzicht. Dan ben je duidelijk grenzen overgegaan met jezelf.

Er zijn veel situaties die stress veroorzaken maar in tegenstelling tot wat gewend zijn te denken, ontstaat stress vooral in je hoofd! Stress gerelateerde klachten komen tot uiting in je lichaam en denken. Dit maakt het lastig hoofd- en bijzaken te scheiden en de situatie terug te brengen tot de essentie.

Bij het ervaren van disbalans, klachten of ziekte worden we ons bewust van energietekort. En beseffen we hoe belangrijk energie is,  om te kunnen functioneren .

Een belangrijk deel van stress, vermoeidheid en klachten is terug te voeren op het (onbewuste) onderdrukken van ervaringen, lichaamssignalen, emoties en gebeurtenissen in ons leven. Dit kan een groot deel van de dagelijkse energie kosten.  Het natuurlijke herstellend vermogen van ons lichaam komt – bij een teveel aan disbalans en tekort aan energie- onder druk te staan. In onze cellen, weefsels, organen, spieren, meridianen en chakra’s ontstaat een z.g. ‘dis-ease’;  op het fysieke, emotionele, mentale en spirituele vlak.

Het is belangrijk om ons bewust te worden van de gedachten en energiestromen in het lichaam. We kunnen dan  gaan waarnemen/voelen waar we onszelf blokkeren. Als die blokkades verdwijnen, kunnen we de enorme hoeveelheid energie die we daaronder tot onze beschikking blijken te hebben, ontdekken.

Lichaamsbewustzijn spreekt een eigen taal, via verschillende energielagen, zintuigen en boodschappen die het lichaam geeft. En nodigen uit tot het waarnemen van  emoties, denk- en gedragspatronen. Het is een wereld die in alle complexiteit, een simpele, heldere taal spreekt .

Ik geniet ervan mensen mee te nemen op de reis door  en de taal van het lichaam. Op die reis neem je de belangrijkste sleutels mee: mildheid, open aandacht en lichtheid. Je verlangen als uitgangspunt en leidraad.

Het is niet moeilijk om juist die veranderingen toe te laten die je beter doen voelen, die de geblokkeerde energie weer in beweging brengen. Juist in moeilijke situaties of uitdagingen die het leven ons  stelt, is het een verrijking om stevig, vitaal en helder te zijn.  

Hoe subtiel ook, aandacht voor dát wat je beweegt, brengt je in beweging!

Mindful leven biedt een tegenwicht tegen alle manieren waarop je uit jezelf wordt gehaald en waardoor je het zicht verliest op wat het belangrijkste is.

Nu is een mooi moment om te beginnen. Aandacht voor dat wat jou beweegt, brengt je in beweging op fysiek, mentaal en emotioneel gebied. Vanzelfsprekend hoop ik dat mijn aanbod, ziens- en werkwijze aansluit bij waar jij nu staat en je inspireert in te stappen!

Mijn opleidingen

Wil je je aanmelden of heb je vragen?

Meld je aan of stel je vraag via het formulier

Aanmeldformulier

Laat je me weten voor welke cursus je je wil aanmelden of een gratis proefles wenst?