Meer informatie zwangerschapsyoga

Je ongeboren baby stemt zich af op hoe jij je voelt als ouder.

Preciezer gezegd, op je gevoelens, je gedachten en je stressniveau. Al geniet je volop….in deze maanden verandert er veel en niet alleen in je lichaam! Het kan goed zijn dat je soms mentaal en emotioneel  wat gevoeliger en meer gespannen bent dan normaal.  De lessen zijn rustig, ritmisch en ontspannen.  Je werkt aan je lichaam d.m.v. zachte yoga oefeningen. Yoga versterkt je, verzacht en leert je te ontspannen.  Als je ontspannen bent en vertrouwt dat je lichaam weet wat er moet gebeuren, verloopt de bevalling vlotter dan wanneer je gespannen bent. Door de yoga ontstaat vanzelf een rustige ademhaling, flexibiliteit  en ontspanning zodat je vol vertrouwen kunt bevallen.

“Spirals of Joy”  –  Mindful Moves voor zwangere vrouwen!

Yoga die zich níet aanpast aan je zwangerschap maar yoga die specifiek en passend is voor een gezonde, evenwichtige zwangerschap en ontspannen bevalling. Oefeningen voor alle fasen van zwangerschap en bevalling, zodat je vol vertrouwen kunt uitzien naar de bevalling en kunt genieten van je zwangerschap door het bewust en efficiënt leren gebruiken van spieren en houdingen die tijdens zwangerschap en bevalling belangrijk zijn.

Als hatha yoga docent heb ik me gespecialiseerd en ben opgeleid door Francoise Freedman van het Birthlight instituut.

Hoe zien de lessen eruit?

Alle facetten komen aan de orde:

 1.  Je vergroot je inzicht in alle veranderingen die de zwangerschap met zich meebrengt en hoe je klachten kunt voorkomen of verminderen.
 2. Aandacht: concentratie-oefeningen, fysiologie van pijn, angst en reflexen en de invloed hiervan op je kindje. Met als doel,  spanningsklachten signaleren en schakelen naar rust in je hoofd en ontspanning en ontspannen kunnen bevallen
 3. Ademoefeningen en ontspanningsoefeningen
 4. Yoga (inclusief beweeg- en houdingtips voor thuis, op je werk en bevalhoudingen en oefeningen voor de eerste weken na de bevalling)
 • Bewegingen die gunstig zijn bij voorbereiding op de bevalling, die bovendien het endocriene stelsel  ondersteunen.
 • Bewustwordingsoefeningen; leren omgaan met pijn, zorgen, twijfels en vol vertrouwen de bevalling tegemoet zien.
 • Ruim tijd voor het beoefenen van ontspanningsoefeningen.
 • Oefeningen gericht op verdwijnen, verminderen en voorkomen van klachten. Focus op juiste houding, je bekkenbodemspieren, het versterken van de belangrijkste spieren.
 • Samen met de aandacht- (mindfulness), ademhalingsoefeningen.

Lessen die ik beschouw  als een “priceless treasure” voor alle vrouwen. Speciaal voor, tijdens en ná zwangerschap.

Vraag jij je af…waarom yoga nu je zwanger bent?

Een harmonieuze zwangerschap is belangrijk  voor jou én je baby. Als je zwanger bent, verandert er veel in je lichaam.

Deze ‘stralend zwanger en ontspannen bevallen’  zwangerschapslessen helpen je op een simpele en doeltreffende manier goed en diep te ontspannen. We bewegen zacht en ritmisch door de oefeningen heen. Zo ontstaat vanzelf

 • Een diepere ademhaling; die
  • de stofwisseling bevordert van zowel je kindje als van jou.
  • voor diepe ontspanning zorgt voor jou en je kindje
  • helpt bij de geboorte van je kindje
 • Flexibiliteit in je gewrichten en bindweefsel; waardoor je je soepel, los en lenig voelt ondanks je toegenomen gewicht. Je helpt klachten verdwijnen, verminderen of voorkomen.
 • Versterking van de spieren die de rug en bekkenbodem in de juiste houding brengen/houden en je nek en schouders ontspannen.
 • Op het lichaam, de spieren en bloedsomloop een gunstig effect hebben

Je creëert een oase van geborgenheid, een uurtje voor jou en je ongeboren kindje, waardoor je van je zwangerschap geniet.

En kunt zonder stress aan de bevalling beginnen en maakt de geboorte tot een natuurlijke en gezonde ervaring.  Lees ook eens de reacties van deelnemers.

Door yoga werk je  aan sneller herstel na de bevalling

Elke les eindigt met een diepe ontspanningsoefening zodat je relaxed thuiskomt. Die diepe ontspanning komt je goed van pas bij de bevalling, zodat je vol vertrouwen je bevalling tegemoet kunt zien.

Yoga ervaring of niet?

Je kunt instappen vanaf ong. 14 weken en tot en met de laatste dagen voor de bevalling doorgaan.

Je leert om op een veilige manier actief te blijven en goed te ontspannen. De aandacht is er dan ook op gericht om je lichamelijk, mentaal en emotioneel in optimale conditie te houden. Tijdens de laatste weken  van je zwangerschap leer je met ademhalings-, bewegings- en bevallingshoudingen om weeën – zo ontspannen mogelijk- op te vangen en je leert welke houdingen jou het beste passen.