Samen voorbereiden op de bevalling

SAMEN ONTSPANNEN BEVALLEN

De rol van de partner bij de bevalling.

De rol die de partner in kan nemen wordt nogal eens zwaar onderschat. Je samen voorbereiden geeft rust en vertrouwen bij beiden: een gevoel van ‘samen een team’  vormen waardoor een bevalling zulke mooie liefdevolle uren als partners samen kan betekenen.

Net als bij een belangrijke vergadering, een uitdaging in het werk, een presentatie of examen, bereid je je voor. Zo ook  op de geboorte!

Jullie vormen -ook tijdens de geboorte van jullie kindje- een team!

 • Een korte cursus van 2 uur
 • Een dagcursus van 9.30-17 uur. Ik verwijs hiervoor naar de website van hypnobirthing  wat staat voor Positief en Ontspannen bevallen. Locatie Gouda, Waddinxveen en Alphen a/d Rijn.(ook privé mogelijk)

Wat leren jullie?

 • Handvatten om angsten, twijfels en zorgen los te laten en ontspannen te bevallen. Jullie gaan vooral samen ervaren en oefenen!  Met praktische toelichting van het hoe en waarom van elke oefening.
  • Hoe weeën op te vangen (ademhalingstechnieken en effectief persen)
  • Hoe  bevallingshormonen (o.a. natuurlijke pijnstillers) een optimale ‘boost’ te geven
  • Hoe Angst-Spanning- Pijn– Twijfel en Zorg de doorbreken voor, tijdens en na de geboorte
  • Welke houdingen (ruimte maken voor gemakkelijke ontsluiting én voor de baby)
  • Ontspanningstechnieken.  (o. a. oefeningen voor gemakkelijk ‘schakelen’ naar diepe ontspanning.  O.a. met focus, adem , visualisatie, positieve mindset- en hypnobirthing technieken en  massages- over de kleding- door de partner).

Wanneer?

 • Tussen week 27 – 36 van de zwangerschap is een mooi moment hiervoor
 • Elke maand is er, afwisselend in Waddinxveen, Gouda  en Alphen a/d Rijn een cursusdag. De minibevalcursus (2 uur) elke 1-2 maanden

Waar?

 • Waddinxveen – In de groepsruimte van Promessa verloskundigenpraktijk,  Jan Dorrekenskade Oost 20
 • Gouda – In de ruimte van Mindful Moves in het monumentale pand ‘de Burgemeester’ in Gouda, nabij het centrum. Krugerlaan 20A

Vrij parkeren op het plein of in de straat.

Aanmelden  of vragen?

Mail   of bel me 06 2522 0552

Docent

Ineke van Os. Gecertificeerd docent/ trainer Mindfulness en Yoga (specialisaties o.a. prenatale en postnatale yoga, baby yoga), hypnobirthing ( Positief en Ontspannen bevallen).  Ervaren docente Intuïtieve ontwikkeling en Lichaamswerk . Massages o.a. bij zwangerschap en babymassage. Coach bij stress en burn-out.

De meest waanzinnige ervaring van mijn leven:

“Een paar maanden terug volgden Robin en ik bij jou de cursus. Inmiddels is onze dochter drie weken oud. Ik heb met veel vertrouwen naar de bevalling toegeleefd en vond het de meest waanzinnige ervaring van mijn leven. We hebben er maar 4,5 uur over gedaan. Op zo’n snelle bevalling hadden we ons natuurlijk niet direct ingesteld maar de goede voorbereiding hielp me om snel te kunnen schakelen bij iedere nieuwe fase. Ik heb het allemaal heel bewust kunnen beleven en kon echt meegaan met wat mijn lijf van mij vroeg. Robin was een enorme steun en bron van vertrouwen dat dit goed ging komen. We hebben het echt samen kunnen doen. Dank voor jouw fijne begeleiding in de voorbereiding. Lieve groet, Erica” 

Lieve Ineke, wat heb ik een complimenten gekregen tijdens de bevalling vanwege de ademhalingstechnieken, mobiliteit en de voortgang. Na 11 uur had ik goede en volledige ontsluiting met een hoop rust, liefde en kalmte maar toen de persweeën kwamen moesten we toch naar het ziekenhuis omdat hij in z’n vruchtwater had gepoept. Geen pretje en het vorderde toen ook even niet zo goed. Al met al kijk ik terug op een heel positieve en ontspannen bevalling! Bedankt voor de lessen en… super papa en begeleider: hij voelde zich goed en zeker genoeg om te helpen en ondersteunen