Positief en Ontspannen bevallen – Dagcursus met je partner

Wil je samen voorbereiden op de bevalling ?

Zoek je een praktische, korte (dag)cursus die bij jullie past?

Willen jullie een positieve en zo natuurlijk mogelijke bevalling, zonder onnodige spanning, angst of pijn?!

De cursus Positief en Ontspannen bevallen biedt jullie

 • Focus, Vertrouwen en Ontspannen zijn voor mij sleutelwoorden.  Tijdens de zwangerschap en zeker tijdens de geboorte. Aan vertrouwen ontbreekt het nogal eens.  Net zoals voorbereiding voor allerlei belangrijke gebeurtenissen in je leven (denk aan kopen van een huis, examens), is het heel gemakkelijk om je voor te bereiden op de bevallen. Want je vertrouwen groeit als je wéét wat er gebeurt in je lijf, hoe je weeën ontspannen opvangt, welke houdingen ondersteunend zijn.
 • De rol van de partner. De rol die de partner in kan nemen wordt nogal eens zwaar onderschat. Je samen voorbereiden geeft rust en vertrouwen bij beiden: een gevoel van ‘samen een team’  vormen waardoor een bevalling zulke mooie liefdevolle uren als partners samen kan betekenen.
 • Positieve mindset. Er komen in de zwangerschap nogal eens twijfels en zorgen om de hoek kijken. “Geen idee hoe de geboorte gaat…daar durf ik nu nog niet aan te denken” “Past het wel?” “Kan ik het wel?” “Zal de baby wel gezond zijn?”  Ook partners hebben hun twijfels. Bijvoorbeeld “ik weet niet zo goed hoe ik haar moet ondersteunen, welke rol ik daarbij heb”. Tijdens de cursusdag gaan jullie ervaren hoe een positieve mindset en ontspanning kan helpen bij jullie bevalling. Als stellen dan na een cursus zeggen “we zien nu echt naar de bevalling uit” en ‘ik heb vertrouwen dat ik kan ontspannen”, “we voelen ons een team” ….is dát het waar het om gaat.
 • Kort en Compleet: één dag vol praktische handvatten en een mix van theorie, praktijk en ervaring.
 • Relaxt én Praktisch: een heerlijk relaxte dag samen!
 • Eigen maken van de oefeningen :  fijn om samen de oefeningen zo eigen te maken dat ze bij jullie passen
 • Handvatten om angsten, twijfels en zorgen los te laten en ontspannen te bevallen
  • Hoe weeën op te vangen (ademhalingstechnieken en effectief persen)
  • Hoe  bevallingshormonen (o.a. natuurlijke pijnstillers) een optimale ‘boost’ te geven
  • Hoe Angst-Spanning- Pijn– Twijfel en Zorg de doorbreken voor, tijdens en na de geboorte
  • Welke houdingen (ruimte maken voor gemakkelijke ontsluiting én voor de baby)
  • Ontspanningstechnieken.  (o. a. oefeningen voor gemakkelijk ‘schakelen’ naar diepe ontspanning.  O.a. met focus, adem , visualisatie, positieve mindset- en hypnobirthing technieken en  massages- over de kleding- door de partner).

Wanneer?

 • Tussen week 27 – 36 van de zwangerschap is een mooi moment hiervoor

Positief & Ontspannen bevallen – dagcursus met je partner.

Hoe fijn is het om je samen voor te bereiden! Een positieve mindset, met vertrouwen in het bevallen zelf, zorgt voor ontspanning in je hoofd én lijf. Kúnnen ontspannen  is misschien wel een van de belangrijkste vaardigheden die je mee kunt nemen in je voorbereiding naar de bevalling van jullie kindje: een mooie en positieve ervaring!

Dat leer je in de dagcursus “Positief bevallen” voor stellen. En wees gerust, alle stellen geven aan dat het een heel praktische cursus is. Niet zweverigs of ‘hocus pocus’aan!  Wel even wennen omdat  ‘schakelen’ naar relaxen en diep ontspannen iets is dat we niet zo gewend zijn.  Ook tijdens de zwangerschap heb je hier al veel profijt van!

Net als bij een belangrijke vergadering, een uitdaging in het werk, een presentatie of examen, bereid je je voor. Zo ook  op de geboorte!

Jullie vormen -ook tijdens de geboorte van jullie kindje- een team!

Jullie leren tijdens de praktische dagcursus, vol met mentale voorbereidingstechnieken voor een liefdevolle bevalling, je eigen ‘draai’ te geven aan de oefeningen en handvatten die je aangereikt krijgt zodat  je je optimaal gesteund weet op een manier die helemaal bij jullie past.

Een leuke bonus is dat de oefeningen  stress verlagend werken zodat jullie over  de ‘tools’ beschikken om in stresssituaties het hoofd koel te houden.

Bereid je  samen voor op een liefdevolle bevalling

 • Deze praktische  cursus zit vol met mentale voorbereidingstechnieken voor een liefdevolle bevalling.
 • Laat je twijfels of zorgen gaan en gebruik de ‘mind-tools’ om je sterk, zeker en positief te voelen.
 • Leer ook hoe je de pijn kan verminderen…..
 • Leer heerlijk ontspannen tijdens de cursus welke wordt ondersteund met les video’s, oefeningen en het cursusboek.

Bepaal zelf wanneer, waar en hoe vaak je je voorbereidt.

De partner (of degene die bij de bevalling aanwezig is je steun en toeverlaat).

Kosten van een cursus € 269 per stel inclusief cursusmaterialen. (de cursus wordt door de meeste zorgverzekeraars geheel of voor een deel vergoed.  (erkend door zorgverzekeraars).

Mail of bel me als je meer wilt weten over deze cursus of andere cursussen tijdens de zwangerschap. Meldt je hier aan voor de cursusdag en datum naar jouw wens.  Of kijk op mijn pagina via de website https://positiefenontspannenbevallen.nl/ineke/

Wanneer?

Elke maand is er, afwisselend in Waddinxveen, Gouda en Alphen a/d Rijn, een cursusdag.

Tijden: 10-17uur

 • Zondag 26 januari Gouda
 • Zaterdag 15 februari Waddinxveen
 • Zondag 8 maart Gouda
 • Zaterdag 18 april Waddinxveen
 • Zondag 24 mei Gouda
 • Zondag 28 juni Gouda
 • Zondag 26 juli Gouda
 • Zaterdag 22 augustus  Waddinxveen
 • Zondag 13 september Gouda

Privé cursus?

Willen jullie een privé cursus of afspraak bij jullie thuis? In de regio (ong. 20 km Gouda/Waddinveen). Kosten € 379 per stel!

Daarnaast zijn er mogelijkheden voor extra service bij o.a. stuitligging, keizersnede, zwangerschap 40+ weken en borstvoeding.

Waar?

Waddinxveen – In de groepsruimte van Promessa verloskundigenpraktijk,  Jan Dorrekenskade Oost 20

Gouda – In de ruimte van Mindful Moves in het monumentale pand ‘de Burgemeester’ in Gouda, nabij het centrum. Krugerlaan 20A

Alphen e/d Rijn – verloskundigen praktijk Vivre, Euromarkt 11

Vrij parkeren op het plein of in de straat.

Aanmelden

Heb je nog vragen? Mail of bel me dan gerust.  Voorkeur voor een privécursus thuis? Mail me voor een afspraak en datum!

Ik werk samen met Mucha Mama / Mucha Mind en je meldt je hier aan  voor de cursusdag naar jouw wens.  Of kijk op mijn pagina via de website www.muchamama.nl/ineke

Docent

Ineke van Os. Gecertificeerd docent/ trainer Mindfulness en Yoga (specialisaties o.a. prenatale en postnatale yoga, baby yoga), Positief en Ontspannen bevallen en Hypnobirthing.  Ervaren docente Intuïtieve ontwikkeling en Lichaamswerk . Massages o.a. bij zwangerschap en babymassage. Erkend natuurgeneeskundig therapeut.