Mini bevalcursus Samen Ontspannen bevallen

Jullie zien mogelijk tegen de bevalling op. Soms vanuit eerdere ervaring,  mogelijk door verhalen van anderen die onnodige, extra twijfels en angsten oproepen.

Fijn dat je goed voorbereiden, enorm helpend is om de bevalling positief te beleven!

De partner heeft hierin een belangrijke rol. Een rol die vaak onderschat wordt maar enorm waardevol is en… bijdraagt aan een ontspannen bevalling!

Deze mini bevalcursus  geeft jullie alle handvatten om te weten wát je kunt doen om het bevallingsproces zo natuurlijk en ontspannen mogelijk  in te gaan en onzekerheden rondom bevallen te verminderen zodat jullie je echt een team voelen tijdens de geboorte van jullie kindje.

De les is bedoeld voor jullie als je rond de  28-36 weken zwanger bent. In 2 uurtjes (privé cursus thuis 3 uurtjes), praktisch samen oefenen en handige,  tips krijgen. Tijdens de les komen er verschillende onderwerpen aan bod

 • over de bevalling,
 • bevalhoudingen,
 • bevalhormonen een ‘boost’ geven voor extra ontspanning en gemakkelijke ontsluiting
 • adem,
 • massages (over de kleren heen om endorfines – de lichaamseigen pijnstillers- een boost te geven).
 • Uiteraard ontvangen jullie een uitgebreide reader zodat je thuis verder kunt met de voorbereiding op de geboorte van jullie kindje.

Ik begeleid jullie a.h.w. door het bevalproces heen zodat je gebruik maakt van wat je zelf voelt en weet en jullie vol vertrouwen kunnen uitzien naar de geboorte van jullie kindje!

Partners kunnen veel meer doen dan jullie beiden denken!

 Samen op zoek naar wat werkt, je laten informeren, keuzes maken in betrokkenheid en weten wat je kunt doen. Zowel praktisch als emotioneel en haar ‘rots in de branding’. Het hoort allemaal bij een goede voorbereiding.

Weten wat je ongeveer kunt verwachten, ook al is elke bevalling uniek. Of het nu de eerste, tweede of misschien zelfs derde bevalling is!  Want eerlijk is eerlijk….Het is lastig écht aanwezig te zijn als haar steunpunt als je zelf in een emotionele achtbaan getrokken wordt. Je draagt die spanning en onzekerheid over op haar waardoor de kans op een ontspannen bevalling en fijne ervaring, minder vanzelfsprekend wordt.. Tijdens de bevalling is het vertrouwen in je rol, je aanwezigheid, het teamgevoel, de steun en de kracht die je haar geeft van cruciaal belang voor haar!  Een goede voorbereiding vergroot de kans op een fijne ervaring én laat ook de overgang naar het ouderschap soepeler verlopen. Dat geeft een stevige basis voor de start van fantastisch ouderschap.

Zij:

Ik raad je aan een aantal lessen “Stralend zwanger en ontspannen bevallen” te combineren met deze cursus samen. Hierin  wordt al veel aandacht besteed aan ontspanning. Kunnen ontspannen is een van de belangrijkste zaken voor jou tijdens de bevalling! Dat betekent dat het ‘beval-lichaam’ optimaal haar werk kan doen waardoor spieren ontspannen, weeën effectiever zijn en de lichaamseigen pijnstillers een ‘boost’ krijgen.

Ook leer je tijdens de wekelijkse lessen, lichaamsgerichte oefeningen om je lichaam  soepel, veerkrachtig en sterk te houden, jullie kindje  in een optimale positie te brengen, weten welke bevalhoudingen fijn zijn en het bekkengebied te openen: ruimte gevend aan de baby en zo het geboorteproces te ondersteunen.

Ontspannen is het sleutelwoord bij een goede bevalling.

Iedereen kent wel momenten van een aangename, diepe ontspanning. Maar evenzo goed is het kunnen ontspannen niet altijd zo gemakkelijk!   Leren schakelen naar  diepe ontspanning is je sleutel tot vertrouwen, kalmte en rust.

Data

 •  Zaterdag 19 december 10.40-12.40uur
 •  Zaterdag 30 januari 10.40-12.40uur
 • Zaterdag 6 maart 10.40-12.40uur

De Mini bevalcursus Samen Ontspannen bevallen is een optimale voorbereiding samen op de geboorte van jullie kindje.

Kosten

 • € 65 incl. reader en ontspanningsoefening (app)
 • Privécursus thuis of livestream online: € 150 incl. reader en ontspanningsoefening (app) 
 • Volg je de zwangerschapscursus?  ( onderdeel van wekelijkse lessen Stralend zwanger en ontspannen bevallen )

Willen jullie je samen nog uitgebreider voorbereiden op de geboorte van jullie kindje? Elke maand wordt een dagcursus ‘Positief en Ontspannen bevallen’ gegeven; een dagcursus voor stellen. Maar ook als jij zonder partner een dagcursus wilt volgen!  Kosten samen € 269  Privécursus thuis of livestream online 379. Kosten zonder partner € 199