Stralend zwanger en ontspannen bevallen

Stralend zwanger zijn en ontspannen bevallen! Meld je aan voor een gratis proefles!

Op dit moment alle lessen online!

Tijdelijk lesrooster groepen. Meld je aan als je mee wilt doen?  Dan ontvang je van mij gegevens!

 •  Stralend zwanger en ontspannen bevallen. Proefles gratis!  Voorlopig op zaterdag 9.30-10.15uur en dinsdag 19.00-19.45uur. Vanaf donderdag 23 april ook donderdagavond 19.00-19.45uur
 •  Minibevalcursus Samen ontspannen bevallen  25 april of 6 juni  10.40-12.40uur 

SPECIALE LESSENKAART ONLINE LESSEN 

Stralend zwanger en Ontspannen bevallen: onbeperkt toegang tot deze online lessen vanaf je instapmoment 3 maanden* , inclusief minibevalcursus Samen ontspannen bevallen (2uur) en de mindfulness voor kersverse ouders online les. je betaalt  € 128

* Zodra lessen weer op locatie…dan 1 les per week + voorlopig blijft de zaterdagochtend les online. Voor als je (eens een keer) je thuis blijven gewoon ook wel relaxed vindt.

Deze cursus/lessen ‘Stralend zwanger en Ontspannen bevallen’ geven een complete voorbereiding op de bevalling en omvat een combinatie van Mindfulness, Zwangerschapsyoga, Ontspanning. Ze helpen je bij het creëren van een ontspannen,gezonde, evenwichtige zwangerschap en bevalling.

Je ongeboren baby stemt zich af op hoe jij je voelt als ouder.

Preciezer gezegd, op je gevoelens, je gedachten en je stressniveau. Al geniet je volop….in deze maanden verandert er veel en niet alleen in je lichaam! Het kan goed zijn dat je soms mentaal en emotioneel  wat gevoeliger en meer gespannen bent dan normaal.  De lessen zijn rustig, ritmisch en ontspannen.  Je werkt aan je lichaam d.m.v. zachte yoga oefeningen. Yoga versterkt je, verzacht en leert je te ontspannen.  Als je ontspannen bent en vertrouwt dat je lichaam weet wat er moet gebeuren, verloopt de bevalling vlotter dan wanneer je gespannen bent. Door de yoga ontstaat vanzelf een rustige ademhaling, flexibiliteit  en ontspanning zodat je vol vertrouwen kunt bevallen.

“Spirals of Joy”  –  Mindful Moves voor zwangere vrouwen!

Yoga die zich níet aanpast aan je zwangerschap maar yoga die specifiek en passend is voor een gezonde, evenwichtige zwangerschap en ontspannen bevalling. Oefeningen voor alle fasen van zwangerschap en bevalling, zodat je vol vertrouwen kunt uitzien naar de bevalling en kunt genieten van je zwangerschap door het bewust en efficiënt leren gebruiken van spieren en houdingen die tijdens zwangerschap en bevalling belangrijk zijn.

Als hatha yoga docent heb ik me gespecialiseerd en ben opgeleid door Francoise Freedman van het Birthlight instituut.

Meld je aan via de website voor een gratis proefles zodat je jezelf een beeld kunt vormen van de lessen.

Hoe zien de lessen eruit?

Alle facetten komen aan de orde:

 1.  Je vergroot je inzicht in alle veranderingen die de zwangerschap met zich meebrengt en hoe je klachten kunt voorkomen of verminderen.
 2. Aandacht: concentratie-oefeningen, fysiologie van pijn, angst en reflexen en de invloed hiervan op je kindje. Met als doel,  spanningsklachten signaleren en schakelen naar rust in je hoofd en ontspanning en ontspannen kunnen bevallen
 3. Ademoefeningen en ontspanningsoefeningen
 4. Yoga (inclusief beweeg- en houdingtips voor thuis, op je werk en bevalhoudingen en oefeningen voor de eerste weken na de bevalling)
 • Bewegingen die gunstig zijn bij voorbereiding op de bevalling, die bovendien het endocriene stelsel  ondersteunen.
 • Bewustwordingsoefeningen; leren omgaan met pijn, zorgen, twijfels en vol vertrouwen de bevalling tegemoet zien.
 • Ruim tijd voor het beoefenen van ontspanningsoefeningen.
 • Oefeningen gericht op verdwijnen, verminderen en voorkomen van klachten. Focus op juiste houding, je bekkenbodemspieren, het versterken van de belangrijkste spieren.
 • Samen met de aandacht- (mindfulness), ademhalingsoefeningen.

Lessen die ik beschouw  als een “priceless treasure” voor alle vrouwen. Speciaal voor, tijdens en ná zwangerschap.

Vraag jij je af…waarom yoga nu je zwanger bent?

Een harmonieuze zwangerschap is belangrijk  voor jou én je baby. Als je zwanger bent, verandert er veel in je lichaam.

Deze ‘stralend zwanger en ontspannen bevallen’  zwangerschapslessen helpen je op een simpele en doeltreffende manier goed en diep te ontspannen. We bewegen zacht en ritmisch door de oefeningen heen. Zo ontstaat vanzelf

 • Een diepere ademhaling; die
  • de stofwisseling bevordert van zowel je kindje als van jou.
  • voor diepe ontspanning zorgt voor jou en je kindje
  • helpt bij de geboorte van je kindje
 • Flexibiliteit in je gewrichten en bindweefsel; waardoor je je soepel, los en lenig voelt ondanks je toegenomen gewicht. Je helpt klachten verdwijnen, verminderen of voorkomen.
 • Versterking van de spieren die de rug en bekkenbodem in de juiste houding brengen/houden en je nek en schouders ontspannen.
 • Op het lichaam, de spieren en bloedsomloop een gunstig effect hebben

Je creëert een oase van geborgenheid, een uurtje voor jou en je ongeboren kindje, waardoor je van je zwangerschap geniet.

En kunt zonder stress aan de bevalling beginnen en maakt de geboorte tot een natuurlijke en gezonde ervaring.  Lees ook eens de reacties van deelnemers.

Door yoga werk je  aan sneller herstel na de bevalling

De lessen duren 1 uur (of naar keuze, inclusief de Minibevalcursus Samen ontspannen bevallen, van 2 uur).

Elke les eindigt met een diepe ontspanningsoefening zodat je relaxed thuiskomt. Die diepe ontspanning komt je goed van pas bij de bevalling, zodat je vol vertrouwen je bevalling tegemoet kunt zien.

Yoga ervaring of niet?

Je kunt instappen vanaf ong. 14 weken en tot en met de laatste dagen voor de bevalling doorgaan.

Je leert om op een veilige manier actief te blijven en goed te ontspannen. De aandacht is er dan ook op gericht om je lichamelijk, mentaal en emotioneel in optimale conditie te houden. Tijdens de laatste weken  van je zwangerschap leer je met ademhalings-, bewegings- en bevallingshoudingen om weeën – zo ontspannen mogelijk- op te vangen en je leert welke houdingen jou het beste passen.

Gouda

 • dinsdagen 19.30-20.30 (Krugerlaan 20A).

Waddinxveen 

 • Maandagavond 19.00-20.00
 • Donderdagavond 19.15-20.15
 • Zaterdagochtend  09.30-10.30 (blijft online extra service)

Kosten

Proefles zwangerschapsyoga (eenmalig) proefles van 1 uur gratis.

Ná de proefles een lessenkaart incl.

 • uitgebreide reader met handige en praktische tips
 • ter ontspanning en voorbereiding op de bevalling, luister ontspanning via whatsapp.

Je kunt kiezen:

 • Kwartaalkaart: 3 maanden (vanaf moment instap na proefles), 1 x per week les + 1 x per week online les. Inclusief Minibevalcursus Samen ontspannen bevallen. Tijdelijk € 128. Na 1 juni € 168
 • 6 lessen zwangerschapscursus € 85
 • 10 lessen zwangerschapscursus € 128
 • 14 lessen zwangerschapscursus € 168
 • 18 lessen zwangerschapscursus € 198

Naar keuze is deze zwangerschapscursus inclusief   mini bevalcursus Samen Ontspannen bevallen(tussen 28-36 weken, 4 lessen van je kaart) op zaterdagochtenden. Je kunt je tevoren opgeven. In 2 uurtjes een optimale voorbereiding op de geboorte van jullie kindje! Samen oefenen en weten hoe je partner je zo optimaal mogelijk kan ondersteunen tijdens de bevalling. Je gesteund voelen. Kijk hier voor informatie en data

Enkele lessen over? Na de bevalling lessen mam & baby yoga (2lessen) en/of babymassage (2lessen).

De zwangerschapsyoga wordt vergoed door de meeste zorgverzekeraars als je aanvullend verzekerd bent. Mindful Moves valt onder de paraplu van Cocoach.nu, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel nr. 24480935

Matjes, dekens en kussens zijn aanwezig.

Aanmelden via mail 

Ineke van Os. Gecertificeerd (RYS Yoga Alliance) 300uur Yoga Speciality Teacher Training: specializing in Fertility Yoga, Prenatal Yoga, Postnatal Yoga, Children’s Yoga, Yoga for Teens, Yoga in the Classroom, Yoga for children with special needs, Family Yoga, Partner Yoga, Community Yoga, Wise Women Yoga, Yoga Therapy and Senior Yoga. Ingeschreven bij BATC als natuurgeneeskundig therapeut.

Recente ervaringen:

“Ik ben op aanraden van een vriendin gestart met zwangerschapsyoga bij Ineke. De lessen hebben mij geholpen bewust tijd te nemen voor mijzelf en de baby. Een heerlijk ontspannen uurtje iedere week. Ineke heeft veel kennis en tips, waardoor ik met veel vertrouwen mijn bevalling in ben gegaan. De oefeningen die we tijdens de lessen deden, kwamen echt goed van pas tijdens de bevalling. Na de bevalling mam&baby yoga. Het was heerlijk om samen met mijn kleine man al spelenderwijs oefeningen te doen. Hij heeft genoten van de lessen. En mama dus ook :)”

“De les van afgelopen week gloeide nog heerlijk na. Ik voel het vertrouwen  nu meer groeien, het was een super fijne les, bedankt, tot volgende week”

“Genoten van je lessen en fysiologische/positieve benadering op de bevalling. Ik vond het een hele fijne manier om ontspannen zwanger te zijn en mijn eigen tijd en focus te pakken voor deze baby. Dank je wel”

“Hierbij wil ik je laten weten dat ik ben bevallen met 37,5 week  zwanger. Het was een prachtige natuurlijke stuitbevalling, die fantastisch is verlopen, mede door alle tips en technieken die ik van je heb geleerd waarvoor dus grote dank!”

” De eerste twee bevallingen ben ik gaan liggen, gewoon omdat ik niet anders wist en ik was best gestresst, geen fijne ervaringen en ik was bang dat het nu weer zo zou gaan. Maar wat ik heb geleerd tijdens je lessen heb ik  gedaan! Zo fijn: helemaal gefocust op mezelf, mijn adem, rustig bewegen…het is echt een mooie bevalling geworden. Dank je wel!”