Hoe werkt de online les?

Je hebt je vast voorgenomen om dagelijks de oefeningen te doen. Toch komt het er niet van. Je mist de structuur of de verbindende kracht van het in de groep, met de docent,  de les volgen.  Je mist de puntjes op de i.

Nieuw en uitgebreid lesrooster

Daarom heb ik sinds maart 2020, een online rooster voor de lessen opgesteld. Maar ook voor komende maanden een nieuw & uitgebreid lesrooster! 

Je kunt 2 lessen per week volgen! 

Naast je vaste les, één les online.   Of als je wilt 2 online lessen. Online lessen volg je gemakkelijk in je huiskamer, een fijne kamer in huis, in je tuin of zelfs vanuit je vakantieadres!

Creëer een fijn plekje. Een plekje waar jij je prettig voelt en even niet gestoord wordt. Dit is ‘me-time’! Maak het gezellig. Rol je matje uit. Zorg dat je een dekentje en kussen(s) bij de hand hebt. De oefeningen zijn er voor jou! Jij bent er niet voor de oefeningen. Ga niet vergelijken, je best doen. Voel en respecteer met zachtheid, jouw grenzen. De adem volgt de beweging.

Log 10 minuten te voren in.
Je hebt rustig de tijd om je matje uit te rollen, de kamer rustig en gezellig te maken, een dekentje en eventueel kussens bij de hand te nemen. 
En zo te ‘schakelen’: met je aandacht naar binnen, naar je adem. Voel even hoe je erbij zit, wat je nu nodig hebt. Misschien bepaalde stretches, bewegingen of aandacht voor een lichaamsdelen, een vol hoofd misschien? En zo te ‘schakelen’: met je aandacht naar binnen, naar je adem. Voelen hoe je erbijt zit, wat je nu nodig hebt. Misschien aandacht voor een lichaamsdeel, bepaalde stretches, een vol hoofd misschien?

Het zijn livestream lessen. Via het platform Zoom te bekijken.

Je ontvangt tevoren de links van het lesrooster voor deze/komende maand. 

  • Log in door de gratis Zoom.us app te downloaden. Bijvoorbeeld op je computer, laptop of i-pad.  Een groot scherm is fijn. Het geluid is prima!  Maar een geluidboxje of externe oormicrofoon is makkelijk te koppelen.
  • Als je de Zoom.us app niet download, is het mogelijk rechtstreeks via de link, in de les te komen.
  • Zorg dat je 10 minuten van te voren alvast op de link inlogt. Je kunt alvast het geluid testen en komt vervolgens in een ‘wachtruimte’ of rechtstreeks in verbinding met mij.
  • Zet je geluid en beeld aan (schuif met je cursus onderin het beeld om microfoon en video aan te zetten.
  • Je ziet nu alle deelnemers die inloggen. Voordat we beginnen kun je in de chat berichten zetten (onderkant van het scherm) voor mij of andere deelnemers.
  • Ik doe altijd een rondje  langs de deelnemers voor we beginnen zodat de ‘livestream’ les aansluit aan behoeften.
  • Zodra de les start, wordt het geluid gedempt. Voor mij als docent is het wel fijn om alle deelnemers te zien, dus voel je vrij om je camera ook tijdens de les aan te houden.

Geniet van je les!

Tijd voor jezelf, om te ontspannen, je energie op te laden. Uit je hoofd, in je lijf.

Gratis kennismaken

Voor iedereen geldt 1 gratis proefles als je nog niet eerder lessen bij Mindful Moves hebt gevolgd. Pas daarna beslis je of je door wilt gaan.