Mindful Yoga

Het beste uit 3: mindfulness & yoga & ontspanning

Je hoeft er níet lenig en sterk voor te zijn!  Deze vorm van yoga gaat over goede zorg voor jezelf!  Bewegen ín de rustige ademstroom, je grenzen respecteren en diepe ontspanning. Ontspannen werken met het richten van de aandacht op de adem  (door niet te forceren,  meer bereiken door minder te doen). Alle lichamelijke ritmes als je hormoonstelsel, je immuunsysteem en je zenuwstelsel worden gesynchroniseerd.

Het versterkt zowel je houding als je conditie, flexibiliteit en kracht en het leidt tot een gevoel van lichamelijk welzijn en vertrouwen.

Na een uur stap je fris en energiek de dag in en gaat opgeknapt en ontspannen verder…Een plezierige bijkomstigheid is dat de oefeningen je in het dagelijks leven helpen om meer te ontspannen.

Keuze:  Binnen les op locatie, online ‘livestream’ .Vanaf maart ook weer buiten!

         Lessen & tijden

Kijk hier om te zien hoe de online livestream les werkt?

Proberen? Meld je hier aan voor een gratis proefles voor mindful yoga!

KOSTEN

 • KWARTAALKAART  € 98
  • Geldig vanaf moment instap, 3 maanden
  • Keuze uit 2 lessen per week: 1 les op locatie (buiten of binnen) en 1 les online of 2 lessen livestream online.
  • EXTRA aanbieding
 • 10 lessenkaart  € 92
  • 1 jaar geldig; naar keuze buiten, op locatie en livestream online.
 • Lessenkaart per maand € 40
  • Geldig vanaf moment instap, 1 maand
  • Keuze uit 2 lessen per week: 1 les op locatie (buiten of binnen) en 1 les livestream online of 2 lessen livestream online.
 • EXTRA per maand 3 Online lessen volgen op een tijdstip dat jou uitkomt!  Zeker in tijden van verandering en stressvolle situaties, momenten van ‘me-time’, van ont-moeten en ont-stressen creëren. Om heerlijk te ontspannen, uit je hoofd van denken naar voelen, om lekker te slapen…of energie bij te tanken zodat je het gevoel hebt weer in je kracht te staan. Náást de mindful yogalessen, meedoen geeft je maximale flexibiliteit en keuze uit verschillende momenten (om de dag vol energie te beginnen of voor een heerlijke nachtrust). En het is natuurlijk ook nog een origineel cadeautje waar je iemand anders blij mee kunt maken. (Losse lessen € 15)

Aan- en afmelden. Voor alle lessen geldt: aandacht voor op tijd aan- en afmelden  (zie ook de algemene voorwaarden op de website).

LOCATIES.

 • Gouda, Het monumentale schoolgebouw GSG Leo Vroman. De locatie van dit fantastisch monumentale pand bevindt zich op Burgemeester Martenssingel 15 te Gouda. De ingang is echter aan de achterzijde; de Krugerlaan (20A). Gratis parkeren in de buurt en op het plein. Gemakkelijk bereikbaar, nabij het centrum.
  • lessen op maandagochtend, woensdagochtend en -avond.
 • Waddinxveen,
  • dinsdagochtend  – Sniepweg 13j (het parkeerterrein, gebouw rechts: dansschool vd Lubbe)
  • maandagavond en donderdagavond – Jan Dorrekenskade-Oost 20: in Promessa praktijk)
 • Buiten. In Gouda en Waddinxveen heerlijke privétuin en/of plek in de natuur.  In maart  kan de buitenyoga doorgaan bij interesse!  Ik verzorg, zeil en deken voor onder je mat. Met passende kleding bij elke weertype (geen regen)…superfijne ervaring!

Meer weten? Meld je aan voor een proefles om te ervaren!

Meer over mindful yoga bij Mindful Moves. Veel mensen zoeken naar rust en ontspanning om in een druk leven in balans te blijven. Zij hebben belangstelling voor Mindfulness, Yoga  en ontspanningscursussen. In de Mindful Yogalessen komen ze allemaal ruimschoots aan bod.

 • Door mindful yoga te beoefenen, werken we o.a. aan onze flexibiliteit, kracht en balans. De nadruk ligt op  actief bewegen, ‘zachte’ oefeningen en fysieke, mentale en emotionele ontspanning in de houdingen die we oefenen. Je laat opgebouwde spanning los en brengt je lichaam en denken in kalmte en balans. Dit geeft je lijf en het parasympathische zenuwstelsel de kans tot ‘herstel’ en stresshormonen komen tot rust.
 • Je lichaam  is je ‘leraar’  en door oefening, leer je beter luisteren en afstemmen op jezelf en je grenzen
 • Je verbindt je intentie (bijv. oefenen met zachtheid voor jezelf), de adem en beweging. Zo wordt bewegen heel licht en eenvoudig. Bij bewegen op deze manier voel je waar beweegruimte is en waar het ophoudt.
 • Het plezier van yoga en ademhalingsoefeningen staan in deze lessen centraal. Het richten van de aandacht op ademhaling, ontspanning, je lijf je leraar laten zijn (niet forceren), rek- en strekoefeningen waarmee we ook de spieren, het zenuw- , hormoon- , endocriene stelsel en de organen in het lijf actief betrekken in de oefeningen.
 • De yogalessen zijn zowel actief als rustig, ritmisch en ontspannen. Gebaseerd op hatha yoga lessen met als doel concentratie, kalmte, helderheid, rust en ontspanning de ruimte te geven en je energie te versterken.
 • Yoga is een proces van ontdekken van de bewegingen in de rustige ademstroom en daarin stilte vinden.

Ontspanning:

 • Ontspanning bouwt zich op tijdens de les. Daarnaast eindigt elke les met een diepe ontspanningsoefening zodat je relaxed thuiskomt. Je laat spanning los en brengt je lichaam en denken in balans

Yoga voor jou?  Mindful Yoga kan resultaten hebben die je misschien niet verwacht had. Lees meer

LOCATIES

Gouda – Krugerlaan 20A

Waddixnveen – dinsdagochtend Sniepweg 13J . Maandag en donderdag Jan Dorrekenskade 20 (Promessa groepsruimte).

DOCENT

Ineke van Os. Gecertificeerd docent Yoga  Hatha & Specialisaties*, Mindfulness trainer en therapeut.

“Door mindful aandacht te geven aan de ademhaling en het lichaam, voel ik me altijd rustig en op een plezierige manier kalm, ontspannen en tegelijkertijd  energiek en ‘lekker in mijn vel’ na de yogales. Dat is dan ook wat ik deelnemers graag wil meegeven! 

Ik laat je graag kennismaken met deze vorm van ontspannen in beweging zijn want….aandacht voor dát wat je beweegt, brengt je in beweging!”

Interesse? Bel of mail me even.

*Gecertificeerd (RYS Yoga Alliance) 360uur Yoga Speciality Teacher Training: specializing in Fertility Yoga, Prenatal Yoga, Postnatal Yoga, Children’s Yoga, Yoga for Teens, Yoga in the Classroom, Yoga for children with special needs, Family Yoga, Partner Yoga, Community Yoga, Wise Women Yoga, Yoga Therapy and Senior Yoga. Gecertificeerd Mindfulness trainer. Ervaren docente persoonlijke intuïtieve ontwikkeling