Persoonlijke begeleiding

Van onbalans en stress naar een nieuwe balans

Begeleiding zoeken in een stressvolle situatie lijkt spannend. Toch voelen velen zich, na een eerste kennismaking, eerder opgelucht. Ik word door mijn cliënten een professioneel en intuïtief begeleider genoemd met kennis van zaken. Ik ben werkzaam als paramedisch natuurgeneeskundig therapeut en aangesloten bij beroepsorganisatie BATC.

Neem gerust contact met mij op als je een keer van gedachten wil wisselen over wat je bezig houdt. Als je verandering in een situatie wilt brengen en/of een onbalans ervaart.

 

De Engelsen gebruiken het woordje ‘dis-ease’: niet op je gemak zijn!

Dis-ease kan opgevat worden in de betekenis dat je leven niet in evenwicht is. En dit is zeker het geval wanneer er sprake is van grote veranderingen, spanning, stress en/of onbalans in persoonlijke, zakelijke en relationele sfeer. Begeleiding begint met het inzichtelijk krijgen waar de disbalans zit en wat de lichamelijke en mentale situaties zijn op het moment.

 

Onbalans ervaren, stress, het hebben van klachten of ziek zijn, geeft spanning.

Met name daar waar we te maken krijgen met stressvolle situaties en/of gezonde grenzen overschrijden en onbalans ervaren in ons dagelijkse leven en werk. Onder andere als ons lichaam begint te haperen, we piekeren, ons slecht kunnen concentreren, prikkelbaar worden, het gevoel hebben achter onszelf aan te hollen en niet meer zo gemakkelijk kunnen ‘schakelen’ van de overdrive waarin we zitten.

 

A.h.w. door het rode stoplicht racen en/of geen directe uitweg zien, in cirkels blijven draaien….daarin bied ik begeleiding. Ik kies voor een simpele, down-to-earth aanpak, praktisch en effectief. We bevorderen in de basis ontspanning en een gevoel van rust. Werken vervolgens toe naar een nieuwe balans.

 

In werkgerelateerde sfeer, wanneer sprake is van werkstress (ook wel psychosociale arbeidsbelasting genoemd) werken we structureel naar de gewenste resultaten. Ook hier geldt:

 • simpel,
 • down-to-earth,
 • praktisch én
 • effectief leren hoe de stressknop te hanteren!

 

Wil je persoonlijke begeleiding?

Ieder mens is uniek. Over het begeleidingstraject maken we bij de intake afspraken. Ik zet hierbij mijn kennis en ervaring in.

Onderscheidend  in mijn aanpak is het ervaringsleren.

Na de intake maken we een plan van aanpak in 4 stappen:

 1. Aansluiten op de hier en nu situatie.
 2. Terugbrengen van complexe situaties naar de essentie.
 3. Hoe dit praktisch in je dagelijks leven en werk vorm kan krijgen en hoe je daarbij bij jezelf en je eigenheid kunt blijven.
 4. Op naar een nieuwe balans. Je staat in je kracht, en weet hoe en waarin je – in praktische stappen – verder kunt gaan

 

Persoonlijke begeleiding, (mogelijk náást het volgen van de mindfulness training), kan  support geven om het stresssysteem te ontlasten en klachten te verminderen.

 

De vijf natuurgerichte principes.

 1. Energie- en lichaamswerk. Als je een zware tijd doormaakt, door bijvoorbeeld spanning, onbalans, ziekte of verlies, moet het lichaam veel verwerken. We werken – met mild perspectief- aan bewustwording van stressoren en energieblokkades die zich opgeslagen hebben in je lichaam en zich uiten in spanning, lichamelijke klachten en/of zaken als concentratieverlies, onrust, piekeren en slecht slapen.
 2. Prikkeloverdracht. Het terugbrengen van complexe situaties naar de essentie met behulp van o.a. cognitieve-, aandacht-, meditatie- en visualisatietechnieken. We werken met innerlijke beelden, gedachten en gevoelens die je mild, open en aandachtig kunt verkennen en onderzoeken.
 3. Drainage. Vanuit dit persoonlijke inzicht ontstaat een heldere kijk op hoe je op eigen, effectieve wijze, energie vrijmaakt voor beoogde veranderingen. Hetgeen bijdraagt aan herstel van fysieke en mentale interne communicatieprocessen.
 4. Voeding. Goede voeding is essentieel om evenwicht te verkrijgen tussen prestatie en welzijn.
 5. Levenskunst, Intuïtie en Passie. Helder krijgen waar je op diepere lagen van je bewustzijn ruimte voor wilt maken. Dit kan – als je dit wilt, in de begeleiding- onderdeel uitmaken van het traject. Ik ben gecertificeerd intuïtief begeleider, reader/coach en ben 7 jaar als docent verbonden geweest aan de opleidingen voor persoonlijke en intuïtieve ontwikkeling.

 

Kosten

Intake. Voorafgaand aan de begeleiding/therapie vind een intakegesprek plaats. Dit is een telefonisch consult of afspraak. In 4-6 afspraken werken we naar je doelstelling toe.

Begeleiding. Particulier. Per afspraak 1 – 1,5 uur: 67,50 euro.

Tarief voor bedrijven. Per afspraak 1 – 1,5 uur: 80  euro excl. btw

 

Persoonlijke begeleiding.

Kies je voor persoonlijke begeleiding in stressvolle situaties of als je al een tijdje niet lekker in je vel (en energie) zit? Kosten € 67,50 per afspraak. In 4-6  afspraken werken we naar je doelstelling toe.

Vergoeding zorgverzekeraar

Als je aanvullend verzekerd bent, vergoeden de meeste zorgverzekeraars de consulten  deels of volledig. Via de aanvullende verzekering kan dit betekenen dat het consult geheel of gedeeltelijk vergoedt wordt door je zorgverzekeraar. Dit is niet van invloed op het eigen risico.  Bij uw zorgverzekeraar kunt u -via mail- mijn AGB zorgverlenerscode vermelden en de vraag stellen of ik als BATC therapeut vergoed wordt.

Er is geen verwijzing nodig van huisarts of specialist. Wanneer u contact opneemt met uw zorgverzekeraar, vermeldt dan dat het gaat om een natuurgeneeskundig consult.

Ik ben lid van de beroepsvereniging BATC (lidnummer 02261), inschrijving J van Os, Cocoach.nu.

AGB zorgverleners code : 90101469  AGB praktijkcode : 90061002

 

Vergoeding werkgevers bij persoonlijke begeleiding.

Veel bedrijven vergoeden persoonlijke begeleiding van hun medewerkers.

Mail of bel me bij vragen of voor een afspraak!

Op de website www.cocoach.nu meer informatie.

(Mindful Moves valt onder de paraplu van Cocoach.nu. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging onder de naam Cocoach.nu)

Als BATC therapeut beschik ik over een aansluiting bij een geschillencommissie waardoor ik tegemoet kom aan de eis zoals die door de Wkkgz (Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg) verplicht wordt gesteld. Het reglement behorende bij de Geschillencommissie waarbij ik aangesloten ben kunt u via deze website downloaden.