Mindfulness Basistraining volwassenen

De training Mindfulness 

Nu tijdelijk ONLINE  Aan de slag met mindfulness en je intuitie, juist nu in deze tijd! 10  Online groepslessen. Kosten € 50, incl. reader met praktische oefeningen.

Ik kies als trainer een aanpak die mij het meeste aanspreekt: down-to-earth: met twee voeten op de grond en open blik, praktische en ervaringsgericht aan de slag.

Serieuze interesse om deel te nemen? Meld je dan aan voor de 1e les en kom kennismaken! Na de les besluit je of je verder gaat.

Benieuwd naar data, kennismakingslessen en lestijden? 

Starten wanneer je wilt?

Individueel de training volgen is dan een goede optie. Data en tijden spreken we met elkaar af.

De Mindfulness Training

Mindful Moves gaat over goed voor jezelf zorgen: bewust en aandachtig leven maakt het leven interessanter, levendiger en plezieriger. De Mindfulness training reikt handvatten aan voor een grotere balans in je leven, ook bij moeilijke en stressvolle ervaringen (externe stress) en  interne stress (piekeren, achter jezelf aanhollen, 1001 dingen tegelijk willen doen) .

Op een moment realiseer je jezelf dat je niet meer zo gemakkelijk kunt schakelen en de stressknop niet meer naar eigen keuze kunt in- of uitschakelen. Door middel van deze aandacht training doorbreek je de spiraal van automatische gedachten en reacties, zoals jezelf opjagen en haasten, het piekeren of gevoelens van onrust en spanning. Ook bij zaken waar je tegenaan loopt, waar je geen uitweg mee weet. Om zo vanuit innerlijke vrijheid, rust en wijsheid bewuste keuzes te maken en doelgericht actie te ondernemen.

De Training persoonlijk of meerweekse training: 

 1. Persoonlijk. Soms is het fijn meteen aan de slag te gaan met drukte, spanning of stress die je ervaart. Dan kan de persoonlijke aanpak een fijne manier zijn. Per afspraak € 67,50 (1-1,5 uur). Tijdelijk ook online persoonlijk i.v.m. corona.
 2.  Aan de slag met mindfulness en je intuitie, juist nu in deze tijd! 10  Online groepslessen. Kosten € 50, incl. reader met praktische oefeningen.
 3. De meerweekse training. 5 weken een ochtend met elke week een thema. Praktisch aan de slag,  tijdelijk geen lessen
  • Kosten € 148
  • incl. reader met praktische oefeningen, app en 2 lessen mindful yoga

Welke keuze? Het volgen van de training is sowieso een keuze voor goede zorg voor jezelf, je evenwicht, meer energie. Het vraagt géén extra tijd…eerder vervang je gewoonten die niet nuttig zijn en je oefent in de alledaagse praktijk van leven en werken!

Mindfulness meerweekse training is een training om stress te verminderen. Het ervaren van meer rust en kwaliteit van leven wordt als de belangrijke pijler van Mindfulness ervaren: door het bewust worden van niet effectieve (niet helpende) patronen en het oefenen van vaardigheden in dat wat belangrijk en waardevol is in het leven. Mindfulness verhoogt hierdoor, in het dagelijkse leven en werk, de concentratie en de effectiviteit.

Wat leer je in de training

In de loop van de jaren heb ik veel baat gehad bij praktische oefeningen en daar zijn -tijdens de trainingen- veel no-nonsense oefeningen bij ontwikkeld, mede dankzij de deelnemers!  Ik houd van een  aanpak met oefeningen die je makkelijk kunt inzetten en die vooral effectief zijn. Je traint ze door ze te doen!

In de basistraining mindfulness leer je hoe je stil kunt staan bij dat wat er nu is, zonder direct te oordelen of in te grijpen. De signalen van je lichaam en geest en je automatische reacties spreken een taal die je beter gaat begrijpen.

Verder bestaat de training  uit

 • adem- en aandachtsoefeningen,
 • lichaamsverkenning,
 • het omgaan met obstakels,
 • werken met (on)balans,
 • het registreren van gebeurtenissen, gedachten(patronen) en gevoelens,
 • leren omgaan met grenzen,
 • bewegingsoefeningen (mindful yoga),
 • stress educatie, toepassing van mindful bewustzijn bij moeilijke en stressvolle situaties,
 • bewust beantwoorden van uitdagingen,
 • een stilte dagdeel/les (ter verdieping van je mindfulness vaardigheden),
 • persoonlijk energiemanagement (energiegevers en energienemers)
 • en …. vooral gebruiken wat je heb geleerd.

Interesse in het volgen van de training en kennismaking via de proefles??  

De basis van ontmoeting en samenwerken is altijd vertrouwen. Een kennismaking stelt je in de gelegenheid vast te stellen of mijn aanpak je aanstaat, of dit de training is die jij zoekt en om verdere inhoudelijke en praktische informatie uit te wisselen.

De 1e les van de training bied je die mogelijkheid.  De data hiervan staan in de agenda.

Maak gebruik van een gratis proefles (bij de meerweekse training); 

Meld je aan via mail (geldig na bevestiging).

We werken in een groep van minimaal 4, maximaal 12 personen (afhankelijk van de locatie). Je kunt de training ook individueel volgen. We maken dan een afspraak over data en tijden; 3-5 afspraken van 1  tot 1  1/2 uur.

Aanmelden

Aanmelden voor deze training kan door een mail te sturen.

Deelname training

Na aanmelding voor deelname aan de training, heb ik kort telefonisch contact met iedere deelnemer. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mij. Ga hiervoor naar de contactgegevens.

Docent

Ineke van Os.

Gecertificeerd trainer Mindfulness MBSR en MBCT.

Geregistreerd trainer bij CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs).

Door zorgverzekeraars erkend paramedisch natuurgeneeskundig therapeut, aangesloten bij beroepsvereniging BATC (uitsluitend bij persoonlijke begeleiding, niet voor Mindfulness training).