Mindfulness … Weer een hype die voorbijvliegt?  Gezweef ? Of écht leren ontspannen !

Voor velen is Mindfulness hun redmiddel. Een aanpak om  rust, plezier en ontspannen genieten terug in hun leven te brengen. 

Juist mensen die ervaren  dat ze nu moeilijk kunnen schakelen van in- naar ontspanning , omkomen in hun to-do lijsten waarbij het scheiden van hoofd- en bijzaken of concentreren lastiger wordt.  Ook voor hen die leven met chronische moeheid,spanning in hoofd en lijf, piekeren, rusteloosheid of  fysieke klachten die hen opbreken, kan Mindfulness een weg naar een meer ontspannen leven betekenen2017-tijd-en-aandacht.

Mindfulness is een aandacht training  die je bewust maakt  van de automatische (stress)respons en je leert schakelen waardoor je andere, voor jou betere keuzes, kunt maken.  Ben je gezond, fit en ben je ook ’s avonds nog energiek, dan zal het lezen van wat tips je mogelijk een ‘aha’  moment opleveren. Maar meestal is het switchen naar bijvoorbeeld werken vanuit ontspanning of ontspannen  zijn, een omslag die in de training gemaakt kan worden. Het trainen van de aandacht is in die zin te vergelijken met het trainen van spieren. Door oefenen en trainen versterk je de spieren. Zo is het ook met het trainen van de aandacht en het terugbrengen van hoofd en lijf naar rust.

Mindful Moves kiest voor een gedegen aanpak.

De basistraining wordt opgevolgd met terugkom- lessen  en thema’s om de nieuw aangeleerde gewoonten kracht bij te zetten. Met zelfs vier lessen (optioneel) Mindful Yoga voor hen die ontspanning  in hoofd en lijf door aandacht voor bewegen en adem, helemaal willen ervaren.

De Mindfulness training kan groepsgewijs of individueel gevolgd  worden.

In stressgerelateerde situaties kan daarentegen ook persoonlijke begeleiding de juiste aanpak zijn. Ineke van Os is naast Mindfulness Trainer en Mindful Yoga docent  als natuurgeneeskundig therapeut ingeschreven bij beroepsvereniging BATC. Zonder het eigen risico aan te spreken wordt begeleiding  door veel zorgverzekeraars deels vergoed.

Serieus interesse?

Volg een kennismakingsles Mindfulness. De training begint in januari.

Wil je wekelijks je accu opladen? Kom dan eens naar een Mindful Yoga proefles.

Aanmelden kan via de website!