Mindfulness

Van stress en haast naar focus en rust in je hoofd: MINDFUL praktisch aan de slag  

Kies voor een persoonlijke training of online training: in je eigen tijd leren schakelen naar focus, rust en helderheid!  

Ik kies als trainer een aanpak die mij het meeste aanspreekt: down-to-earth: met twee voeten op de grond en open blik, praktische en ervaringsgericht aan de slag.

Jarenlang heb ik de traditionele mindfulness training gegeven. Het blijft alleen niet bij trainen. Het gaat om bewust worden hoe je vrij simpel en praktisch niet-helpende patronen kunt ombuigen naar manieren die voor jou werken! De echte verandering die je wilt, bereik je door te oefenen en de ideeën die achter ‘mindful leven’ te gaan toepassen in  je dagelijkse leven. 

De Training persoonlijk of 10 online lessen: 

 1. Persoonlijk. Persoonlijk en individueel de training volgen is een goede optie. Juist dan kom je snel tot de essentie van waar je energie verliest en dit gemakkelijk kan ombuigen. Data en tijden spreken we met elkaar af. Het is fijn meteen aan de slag te gaan met drukte, spanning of stress die je ervaart. Dan kan de persoonlijke aanpak een fijne manier zijn. Per afspraak € 50 (1-1,5 uur). Je kunt uitgaan van 4-6 afspraken. Tijdelijk ook online persoonlijk i.v.m. corona.
 2.  8 lessen Mindfulness incl. reader met praktische oefeningen . In je eigen tijd vanuit je huis (online) !  € 167 incl. 2 persoonlijke (online) begeleidingsgesprekken

Mindful Moves gaat over goed voor jezelf zorgen

Bewust en aandachtig leven maakt het leven interessanter, levendiger en plezieriger. Deze training reikt handvatten aan voor een grotere balans in je leven, ook bij moeilijke en stressvolle ervaringen (externe stress) en  interne stress (piekeren, achter jezelf aanhollen, 1001 dingen tegelijk willen doen) .

Op een moment realiseer je jezelf dat je niet meer zo gemakkelijk kunt schakelen en de stressknop niet meer naar eigen keuze kunt in- of uitschakelen. Door middel van deze aandacht training doorbreek je de spiraal van automatische gedachten en reacties, zoals jezelf opjagen en haasten, het piekeren of gevoelens van onrust en spanning. Ook bij zaken waar je tegenaan loopt, waar je geen uitweg mee weet. Om zo vanuit innerlijke vrijheid, rust en wijsheid bewuste keuzes te maken en doelgericht actie te ondernemen.

Wat leer je in de training

In de loop van de jaren heb ik veel baat gehad bij praktische oefeningen en daar zijn -tijdens de trainingen- veel no-nonsense oefeningen bij ontwikkeld, Deze training is dan ook vooral gericht op toepassen in je dagelijkse leven!  Ik houd van een  aanpak met oefeningen die je makkelijk kunt inzetten en die vooral effectief zijn. Je traint ze door ze te doen!

Verder bestaat de training  uit

 • adem- en aandachtsoefeningen,
 • lichaamsverkenning,
 • het omgaan met obstakels,
 • werken met (on)balans,
 • het registreren van gebeurtenissen, gedachten(patronen) en gevoelens,
 • leren omgaan met grenzen,
 • bewegingsoefeningen (mindful yoga),
 • stress educatie, toepassing van mindful bewustzijn bij moeilijke en stressvolle situaties,
 • bewust beantwoorden van uitdagingen,
 • een stilte dagdeel/les (ter verdieping van je mindfulness vaardigheden),
 • persoonlijk energiemanagement (energiegevers en energienemers)
 • en …. vooral gebruiken wat je heb geleerd. 

Docent

Ineke van Os.

Gecertificeerd trainer Mindfulness MBSR en MBCT.  Ervaring als docent persoonlijke ontwikkeling, intuïtie, lichaamswerk.

Geregistreerd trainer bij CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs).

kijk ook eens op mijn website  voor persoonlijke begeleiding/training www. cocoach.nu