Mindfulness

EEN HANDS-ON TRAINING MINDFULNESS  

Persoonlijk of online meedoen in je eigen tijd!  

Ik kies als trainer een aanpak die mij het meeste aanspreekt: down-to-earth: met twee voeten op de grond en open blik, praktische en ervaringsgericht aan de slag.

Jarenlang heb ik de traditionele mindfulness training gegeven. En heb besloten nu een praktische hands-on training aan te bieden   De echte verandering die je wilt, bereik je door te oefenen en de ideeën die achter ‘mindful leven’ te gaan toepassen in  je dagelijkse leven. 

De Training persoonlijk of 10 online lessen: 

 1. Persoonlijk. Persoonlijk en individueel de training volgen is ook een goede optie. Data en tijden spreken we met elkaar af. Soms is het fijn meteen aan de slag te gaan met drukte, spanning of stress die je ervaart. Dan kan de persoonlijke aanpak een fijne manier zijn. Per afspraak € 67,50 (1-1,5 uur). Tijdelijk ook online persoonlijk i.v.m. corona.
 2.  10 lessen Mindfulness incl. reader met praktische oefeningen . In je eigen tijd vanuit je huis (online) !  € 138 incl. 2 persoonlijke (online) begeleidingsgesprekken

Mindful Moves gaat over goed voor jezelf zorgen

Bewust en aandachtig leven maakt het leven interessanter, levendiger en plezieriger. De Mindfulness training reikt handvatten aan voor een grotere balans in je leven, ook bij moeilijke en stressvolle ervaringen (externe stress) en  interne stress (piekeren, achter jezelf aanhollen, 1001 dingen tegelijk willen doen) .

Op een moment realiseer je jezelf dat je niet meer zo gemakkelijk kunt schakelen en de stressknop niet meer naar eigen keuze kunt in- of uitschakelen. Door middel van deze aandacht training doorbreek je de spiraal van automatische gedachten en reacties, zoals jezelf opjagen en haasten, het piekeren of gevoelens van onrust en spanning. Ook bij zaken waar je tegenaan loopt, waar je geen uitweg mee weet. Om zo vanuit innerlijke vrijheid, rust en wijsheid bewuste keuzes te maken en doelgericht actie te ondernemen.

Wat leer je in de training

In de loop van de jaren heb ik veel baat gehad bij praktische oefeningen en daar zijn -tijdens de trainingen- veel no-nonsense oefeningen bij ontwikkeld, Deze training is dan ook vooral gericht op toepassen in je dagelijkse leven!  Ik houd van een  aanpak met oefeningen die je makkelijk kunt inzetten en die vooral effectief zijn. Je traint ze door ze te doen!

Verder bestaat de training  uit

 • adem- en aandachtsoefeningen,
 • lichaamsverkenning,
 • het omgaan met obstakels,
 • werken met (on)balans,
 • het registreren van gebeurtenissen, gedachten(patronen) en gevoelens,
 • leren omgaan met grenzen,
 • bewegingsoefeningen (mindful yoga),
 • stress educatie, toepassing van mindful bewustzijn bij moeilijke en stressvolle situaties,
 • bewust beantwoorden van uitdagingen,
 • een stilte dagdeel/les (ter verdieping van je mindfulness vaardigheden),
 • persoonlijk energiemanagement (energiegevers en energienemers)
 • en …. vooral gebruiken wat je heb geleerd. 

Docent

Ineke van Os.

Gecertificeerd trainer Mindfulness MBSR en MBCT.

Geregistreerd trainer bij CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs).

Door zorgverzekeraars erkend paramedisch natuurgeneeskundig therapeut, aangesloten bij beroepsvereniging BATC (uitsluitend bij persoonlijke begeleiding, niet voor Mindfulness training). www. cocoach.nu