Reacties van deelnemers

Deelnemers hebben mij de onderstaande reacties gegeven naar aanleiding van wat ze hebben  ervaren in de mindfulness training,  een cursus/ workshop of persoonlijke begeleiding.

MINDFUL YOGA

“Yoga met 2 voeten op de grond. wat mindfulness erbij en…heerlijk ontspannen als kers op de taart. Heerlijk 🙂 ”

“Mijn wekelijkse uurtjes Mindful Yoga zijn me heilig. Daar komt niets of niemand tussen”.

“Een heerlijke combinatie van opwarmen, stretchen, actieve oefeningen en ontspanning. Ik ga met een glimlach in mijn hele lichaam de deur uit”

“De sfeer van de lessen is aangenaam. Een fijne docent (prettige stem, benadering en oefeningen). Ik leer mijn lichaam beter kennen en wordt gaandeweg steeds flexibeler en voel me lekkerder in mijn vel zitten. En dat alles met mildheid”

“Echt blij ben ik met de Mindful Yoga. Hierdoor kan ik me beter ontspannen, heb meer energie en zit helemaal lekkerder in mijn vel”.

“ik liep al een tijd bij de fysio met klachten. Altijd een stramme, stijve rug. Na een jaar lessen bij Mindful Moves was ik weer bij de fysio. Die verbaasde zich over de soepelheid van mijn rug!”

“In het begin dwaalde ik steeds af met mijn gedachten of zat in mijn hoofd. Al snel kon ik met mijn aandacht bij mijn adem en lichaam blijven. Geeft me energiek én ontspannen gevoel”.

STRALEND ZWANGER /ONTSPANNEN BEVALLEN & POSTNATAAL: MAM BABY YOGA

“het was een snelle bevalling. Bleef een tijdje ‘hangen’ bij 4cm. Heb jouw technieken toegepast en daarna even onder de douche gestaan. Daar werden de weeën intenser en zat ik binnen 10 minuten van 4 naar 10cm. Daarna ging het snel..dacht even dat de baby onder de douche geboren zou worden. ”

“De les van afgelopen week gloeide nog heerlijk na. Ik voel het vertrouwen  nu meer groeien, het was een super fijne les, bedankt, tot volgende week”

“Genoten van je lessen en fysiologische/positieve benadering op de bevalling. Ik vond het een hele fijne manier om ontspannen zwanger te zijn en mijn eigen tijd en focus te pakken voor deze baby. Dank je wel”

“Hierbij wil ik je laten weten dat ik ben bevallen met 37,5 week  zwanger. Het was een prachtige natuurlijke stuitbevalling, die fantastisch is verlopen, mede door alle tips en technieken die ik van je heb geleerd waarvoor dus grote dank!”

” De eerste twee bevallingen ben ik gaan liggen, gewoon omdat ik niet anders wist en ik was best gestresst, geen fijne ervaringen en ik was bang dat het nu weer zo zou gaan. Maar wat ik heb geleerd tijdens je lessen heb ik  gedaan! Zo fijn: helemaal gefocust op mezelf, mijn adem, rustig bewegen…het is echt een mooie bevalling geworden. Dank je wel!”

“De bevalling is heel goed en snel verlopen. Binnen een uur ging ik al van om de 10 minuten weeën naar om de 3 minuten. Het ging allemaal sneller dan verwacht. Ik had niet het gevoel dat het me overviel, ik kon goed bij mijn lichaam blijven, mede door de diepe buik-ademhaling. Ik ben staand bevallen, hangend aan mijn man. De verloskundige heeft weinig hoeven begeleiden, ze zei dat ik goed wist hoe ik moest ademhalen en naar beneden moest persen. Heel fijn dat we dit allemaal bij de cursus hebben behandeld, ik heb er heel veel aan gehad. Dank je wel en tot snel bij de mama en baby lessen :)!”

“Zo blij dat ik je heb leren kennen en de lessen tijdens de zwangerschap en erna heb gevolgd!  Veel persoonlijke aandacht, oefeningen toen de baby in stuit lag (en de baby vanzelf draaide), alle lessen…ze hebben me een andere kijk gegeven op zwanger zijn en bevallen. Een verrijking! Ook de lessen na de bevalling heb ik echt als uurtjes puur genieten ervaren. Lekker samen met mijn baby!  Jammer dat we nu afronden. Hel erg bedankt.”

“De bevalling is goed gegaan. Heb door de goede ontspanning en focus op mijn ademhaling geen pijnstilling nodig gehad. Mede dankzij de zwangerschapsyoga dus! Bedankt!”

“De bevalling ging heel erg snel. Zo snel dat er geen pijnmedicatie meer mogelijk was. Vond ik eng. Maar achteraf was ’t een heel fijne bevalling”

“Bedankt voor alle fijne, ongedwongen, gezellige, relaxte lessen het afgelopen half jaar. Het heeft meegeholpen aan het ultiem kunnen genieten van mijn zwangerschap en de band die ik al tijdens mijn zwangerschap voelde met mijn baby en ook nu…. door het bewust(er) beleven van alles”

“Dankzij je lessen was de bevalling een heel mooie ervaring en kon ik helemaal in mijn vertrouwen blijven. Dat had ik tevoren niet durven hopen. Ik heb veel gehad aan de ademtechnieken en bewegingen. Tijdens de zwangerschap heeft de baby, die in stuit lag,  zich dankzij de oefeningen die je me aanraadde, gedraaid!  Ook dat was heel fijn. Het is inderdaad zoals jij weleens zei… een wondermooie bevalling geweest”.

” Wàt heb ik veel gehad aan jouw lessen. Dat ik er iets aan zou hebben had ik wel gedacht, maar dat ademhalingsoefeningen mijn bevalling zo zouden helpen had ik niet gedacht. Vooraf denk je na over wat fijne oefeningen zouden kunnen zijn, die oefeningen heb ik niet gedaan. Op de een of andere manier kwam bij het opvangen van de weeën één van de relax oefeningen bovendrijven en die heeft mij door alle weeën tot de 8 cm heen geloodst. Diep uitademen, relax kaak en gezicht, relax bekkenbodem en bovenbenen, relax voeten. Zo ging het ongeveer. Mijn hoofd bewoog mee met de uitademing naar beneden. Het leidde me af van de wee en het lukte me zo echt te ontspannen. Ik kon het tussendoor afwisselen met andere oefeningen. We kregen veel complimenten voor de rustige manier waarop we dit deden. Het was echt mindful. Ondanks dat ik het het einde anders had bedacht doordat een ingreep nodig was, kijk ik heel goed terug op mijn bevalling. En dat komt echt omdat ik zo verschrikkelijk veel aan je lessen heb gehad. Wat een unieke, intense, maar mooie ervaring was deze bevalling. De naam van de cursus ‘ontspannen bevallen’ vond ik vooraf vrij optimistisch, maar het is me grotendeels gelukt. Bedankt voor alle lessen!”

“Mijn kindje lag in stuit en ik ben toch natuurlijk bevallen, zonder pijnstillers! Vanaf het breken van de vliezen heeft de bevalling zo’n 10 uurtjes geduurd en de gynaecologen waren verbaasd over de snelle ontsluiting. Ik was en bleef dan ook heel ontspannen en liet het echt allemaal toe! Echt dankzij de yoga dat ik er zo goed doorheen ben gegaan. Heel erg bedankt voor al je lessen van de afgelopen periode!”

“Ik wil je nog van harte bedanken voor de geweldige yogalessen. Mijn wens was een spontane bevalling zonder angst en pijnmedicaties. Bij mijn eerste kindje werden het 4 pijnlijke dagen met weeën en uiteindelijk weeën storm en ruggenprik.  Deze keer begon het om 6 uur in de ochtend met lichte weeën om de 10 min. Ik heb heel intensief de  ademoefeningen gedaan en me positief ingesteld op de pijn. En het was helemaal niet pijnlijk! Het was mooi en onbeschrijfelijk. Om 9 uur was de verloskundige bij mij en ik mocht meteen met 4 cm ontsluiting naar het ziekenhuis. In bad met licht uit kaarsjes aan, kon ik hevige weeën makkelijk opvangen. Wat een geweldig gevoel! Trots en zelfs een beetje in trance was ik met mijn ziel en mijn hart bij mijn baby in de baarmoeder. In mijn hoofd jouw stem en jouw begeleidende worden om alles relaxt en ontspannen te houden. Het heeft zo goed geholpen dat ik al om 12:45 uur volledige ontsluiting had. Ook het persen was in het begin erg pittig en ik was even vergeten het “knopje” om te zetten. Ik heb best moeten gillen. Maar het knopje eenmaal weer om, ging het persen net zo goed.  Er waren wat complicaties  en ondanks dat heb ik  de geboorte als erg prettig en bijzonder mooi ervaren. Wat heb ik toch profijt gehad van jouw lessen!!! Hiervoor wil ik je van harte bedanken!”

“Dit was mijn tweede zwangerschap en ik kon me helemaal naar binnen richten en ontspannen. Bij de eerste bevalling was dat heel anders! Telkens leek het alsof ik jouw stem hoorde en dan weer wist hoe te ontspannen. Ook de verloskundigen vonden dat ik zo goed kon ontspannen”.

“Fijne lessen, veel geleerd en leren vertrouwen op een ontspannen bevalling. Tijdens de bevalling heb ik me goed kunnen ontspannen en me kunnen afstemmen op mezelf, ontspannen ademen en mijn kindje”.

” We oefenen iedere dag en dat blijven we ook doen, hij (baby) vindt het leuk en ik ook.  Jammer dat het alweer voorbij is. Ik heb heel veel aan je tips en oefeningen gehad, bij de bevalling maar ook daarbuiten!”

“Ik wil je heel erg bedanken voor alle yoga lessen van afgelopen maanden. Het was altijd heerlijk ontspannen en ik weet dat ik bepaalde dingen altijd kan blijven toepassen. Tijdens de bevalling heb ik goed kunnen gebruiken wat je me geleerd hebt”.

“Ik ben opgenomen in het ziekenhuis vanwege complicaties. De weeën zijn met medicatie opgewekt. Ik had de weeën kort op elkaar. Ze vonden dat mijn ademhaling en rust top was. Dank daarvoor!”

“Ik vind t heerlijk om wat meer ontspannen te zijn en de rust te vinden! Tot nu toe (5 lessen) al erg veel aan gehad, wat ik niet verwacht had! Ik dacht dat t niks voor mij was…”

“ik kom volgende week graag weer.  De  eerste les les vond ik heel fijn. Prettige plek, goede sfeer en fijne, professionele begeleiding. Hartelijk dank daarvoor”

“tijdens de bevalling heel goed kunnen ontspannen, heel wat gouden draden gesponnen en ze vonden dat ik zo rustig bleef ook al waren er wat complicaties. Dank je!”

“Ik heb echt heel veel aan de lessen gehad, want was hele bevalling in een soort rust stand, helemaal in mezelf gekeerd. Bedankt nog voor alle fijne tips heb er echt veel aan gehad. Heb nu eindelijk ook een positieve ervaring van een bevalling”

“Ik vind dat je een fijne opbouw hebt. Daarnaast vind ik dat je met oprechte aandacht eenieder benadert, dat vind ik heel prettig. Maakt de lessen persoonlijk. Daarnaast houd ik erg van de rust die je uitstraalt! Dank je wel voor de fijne lessen!”

“Gedurende mijn hele bevalling, kon ik erop letten om mijn spieren te ontspannen en rustig te ademen. En tussen de weeën door, even bij te komen. Ook heeft mijn partner de weeën helpen verlichten . Ook  praktisch was her er door het interpreteren en  overbrengen van mijn behoeften en de verloskundige speelde hier goed op in. Ook je uitleg over de werking van de zwaartekracht heeft geholpen en heb ik toe weten te passen. En toen… na een behoorlijk zware bevalling was daar onze zoon. En ondanks dat het zwaar was, vond ik het fantastisch om mee te maken. Wat een intense ervaring!  Tijdens de zwangerschap heb ik me vooral lekker kunnen ontspannen met de oefeningen en ook het rekken en strekken was erg prettig. Ik heb hierdoor goed naar mijn lichaam kunnen luisteren, omdat ik door de ontspanning beter voelde waar ik en mijn lichaam behoefte aan hadden. Nu de kleine er is, blijf ik er op letten (bijv. op mijn ademhaling als ik met hem bezig ben) en merk dat het ook rust naar hem brengt. Dus al met al niets meer dan lof voor jou en je cursus en ik durf ook wel te zeggen dat ik ook erg trots op mezelf ben door de geleerde dingen ook daadwerkelijk toe te passen en uit te voeren :)”

“Super om op dinsdagochtenden de ‘Mam&Baby yoga’ en ‘Babymassage’ lessen te volgen na de zwangerschapslessen.  Een uurtje genieten, samen met de kleine…dat komt er anders thuis niet van. De baby slaapt ook meestal lang en rustig na de les. Voor mij een manier om mijn lijf op een ontspannen manier weer ‘in shape’ krijgen. Handige oefeningen en fijne tips. Daarnaast is het fijn om met andere ouders uit te wisselen”.

POSITIEF EN ONTSPANNEN BEVALLEN – DAGCURSUS VOOR STELLEN

“Een paar maanden terug volgden Robin en ik bij jou de cursus. Inmiddels is onze dochter drie weken oud. Ik heb met veel vertrouwen naar de bevalling toegeleefd en vond het de meest waanzinnige ervaring van mijn leven. We hebben er maar 4,5 uur over gedaan. Op zo’n snelle bevalling hadden we ons natuurlijk niet direct ingesteld maar de goede voorbereiding hielp me om snel te kunnen schakelen bij iedere nieuwe fase. Ik heb het allemaal heel bewust kunnen beleven en kon echt meegaan met wat mijn lijf van mij vroeg. Robin was een enorme steun en bron van vertrouwen dat dit goed ging komen. We hebben het echt samen kunnen doen. Dank voor jouw fijne begeleiding in de voorbereiding. Lieve groet, Erica”

Lieve Ineke, wat heb ik een complimenten gekregen tijdens de bevalling vanwege de ademhalingstechnieken, mobiliteit en de voortgang. Na 11 uur had ik goede en volledige ontsluiting met een hoop rust, liefde en kalmte maar toen de persweeën kwamen moesten we toch naar het ziekenhuis omdat hij in z’n vruchtwater had gepoept. Geen pretje en het vorderde toen ook even niet zo goed. Al met al kijk ik terug op een heel positieve en ontspannen bevalling! Bedankt voor de lessen en… super papa en begeleider: hij voelde zich goed en zeker genoeg om te helpen en ondersteunen” . Melissa

“De bevalling ging heel goed! Het eerste gedeelte lekker op een skippybal gezeten en toen de verloskundige kwam..had ik al 5cm. Vervolgens de laatste centimeters in kleermakertjeszit op bed weggepuft..met een kussen in m’n armen. Ben toen zelfs nog een paar keer in slaap gevallen, zo ontspannen was ik! Echt de pijn voelde ik alleen, wanneer ik niet gefocust was! Zolang ik in mijn ‘bubbel’ zat, voelde ik er bijna niets van! De cursus heeft me dus zeker geholpen! Het vertrouwen in je lichaam en het reguleren van je eigen pijn! Echt top! Hopelijk hebben de andere cursisten ook een positieve bevalling gehad!”

Zij:Gisterochtend ben ik in rap tempo bevallen van een gezond zoontje! Heerlijk thuis! Uiteindelijk midden in de woonkamer, hurkend. De bevalling was geweldig, wat een oerkracht hebben wij vrouwen in ons!  De ‘leeuw’ (uit je yoga zwangerschapslessen) kwam ook spontaan voorbij, vlak voor het persen. Wat ben ik jou en je fijne lessen dankbaar!!! Ik heb er heel veel aan gehad en mijn vriend ook!”

Zij: “een heel praktische cursus: het is vooral een gezellige, leerzame, ontspannen dag, in een fijne setting,  met praktische handvatten. Heel toepasbaar!”

Partner: “boven verwachting! We gaan als team hier weg: goed voorbereid, fijne ervaringen en ik heb vandaag niet alleen geleerd hoe ik er kan zijn voor mijn vrouw, ik weet nu ook hoe belangrijk mijn rol is in het geheel. Top!”

Zij: “ik wilde een praktische cursus. Niet zo zweverig. Ik was bang dat ik halverwege de bevalling ’t op zou geven, ik heb zoveel vérhalen gehoord. Nu heb ik een totaal andere ervaring en mijn perspectief op bevalling is helemaal veranderd: heb nu alle vertrouwen in mijn lijf”.

Partner: “zo’n dag samen relaxen is wel heel erg fijn. Merk nu pas hoe nodig dat is. Normaal gesproken moet er van alles gedaan worden. Boodschappen, to-do lijsten. Dit is zeker iets dat we mee gaan nemen…een dag in de week helemaal niets moeten en tijd voor elkaar en straks ons gezin” .

Zij: “ik maakte me zorgen over de bevalling en een mogelijke keizersnede. Ik weet nu dat ik ook volste vertrouwen heb, wetende dat in beide scenario’s ik 100% achter mijn keuze kan staan en zo optimaal mogelijk een natuurlijke bevalling kan hebben.  Want ook bij een natuurlijke geplande keizersnede  of keizersnede die mogelijk nodig is  bij ons besluit voor een natuurlijke bevallig…kunnen we in rust, kalmte en vertrouwen uitzien naar de geboorte van onze baby!”

Zij:  “de cursus heeft ons nog meer bewust gemaakt  en de tools gegeven om met een positieve mindset, quality momenten te hebben in de voorbereiding naar de bevalling, we weten nu hoe belangrijk en fijn het is om ons samen er op voor te bereiden, net als op het ouderschap!”

MINDULNESS

“Ik heb de dagcursus gevolgd. Het was een intensieve maar ook heel relaxte, ontspannen dag en er hing een goede sfeer. Ik heb er veel aan gehad en merk het meteen op als ik dingen anders doe dan voorheen. Veel praktische handvatten meegekregen. Dank!”

“De bijeenkomsten gaven me heel veel rust. Doordat Ineke haar eigen ervaringen met ons wilde delen en daar dus heel open in was, voel je jezelf ook minder kwetsbaar.  De cursus is een geweldige ervaring die me veel heeft geleerd en die mijn leven, nog meer gaat veranderen. Fantastisch”

“Een aanrader voor iedereen! Ik heb veel meer uit de Mindfulness Training gehaald dan ik had verwacht!”

“Wat een bijzondere ervaringen heb ik mee mogen maken tijdens de Mindfulness training. Voorafgaand had ik veel twijfels: ‘is dit wel iets voor mij’ en ‘is het niet te zweverig’. Maar al bij de eerste bijeenkomst wist ik dat ik hier moest zijn om verder te kunnen. Ik ben nog lang niet waar ik wil zijn, maar het begin is er en daar ben ik heel trots op. Bedankt voor het vertrouwen dat je me gegeven hebt, ook in mezelf. Ik bewonder je flexibiliteit in de les, waardoor iedereen kan zijn wie hij of zij is. Je hebt erg dankbaar werk. Bedankt voor de mooie training”

“De training stond al zo lang op mijn to-do lijst. Maar zoals dat gaat met to-do lijsten, kwam er telkens iets tussen dat urgent was. Ik ben blij dat ik ingestapt ben. Het roer moest om. Het ging niet langer zo. Nu heb ik de concrete handvatten om vanuit rust en verbinding met mijzelf (ook in stressvolle tijden) mindful te leven”.

“Ik ben blij de training te hebben gevolgd. Ik heb de afgelopen weken een enorme verandering doorgemaakt”

“Ineke is een warme, professionele docent. Ik voelde me op mijn gemak. Ze gebruikt de juiste woorden en straat rust uit. Ik gun iedereen een Mindful training van Ineke toe”.

PERSOONLIJKE BEGELEIDING

“Ongelooflijk dat er zoveel helder kan worden in enkele consulten. Dingen vallen op hun plek waardoor ik de ruimte voel en handvatten krijg om dingen anders te zien en anders aan te vliegen”

“Zelf voel ik wel dat er veel verandert maar het is vooral mijn omgeving die positief reageert. Het valt hen blijkbaar nog meer op dan mijzelf”.