Hoe ervaar je de ONLINE lessen nu?

23 april 2020 Uit Door Ineke van Os

Dat was de vraag die ik enkele zwangere vrouwen stelde toen ik door de corona maatregelen schakelde naar online lesgeven.

“Ik vind de online lessen ook heel fijn. Je brengt ook online goed de rust over, bent goed te verstaan en te zien. Dus oefeningen zijn goed te volgen. Het is iets moeilijker om in de eindontspanning te komen bij de eindontspanning, vind ik. Maar dat komt vooral omdat ik thuis zit i.p.v. op locatie. Daar is gewoon niet zoveel aan te doen. De aandacht voor je lichaam en je zwangerschap is net zo goed en waardevol

“Ik ervaar de lessen als rust en prettig. Ik vnd het eigenlijk best wel lekker om het alleen in mijn eigen rustige omgeving te doen. Het enige wat ik naar mijn idee mis door deze manier, is het contact onderling met de deelnemers”.

“Allereerst ben ik blij dat deze optie er is. Het graat prima, je instructies zijn duidelijk. Het vragenrondje aan het begin vind ik fijn en dit neem je duidelijk mee in de les. Wat ik lastig vind is dat ik thuis sneller afgeleid ben. Af en toe komt er een golf aan tranen door de teleurstelling dat het allemaal anders loopt nu (Corona, april 2020). Door jouw lessen kan ik de ruimte geven aan dit ontladen. Ik ben heeeeel blij dat ik me toch kan voorbereiden op de bevalling door jouw online lessen!”

“De lessen zijn nog steeds waardevol. Ik merk dat het me een duidelijk moment geeft om de oefeningen te doen. En je behoudt de verbinding! Beeld en geluid zijn prima, ik kan je goed verstaan en zien welke oefening we doen. Het jammere is dat er geen interactie is tijdens en na de online les. Het rondje dat je tevoren doet is fijn omdat de oefeningen dat nog steeds gericht zijn op wat er speelt in de groep”.