Eindelijk is het moment daar: je baby in je armen!

Je baby en jij.

Vanaf dit moment ga je het moederschap ervaren. Helemaal blanco ben je niet…je hebt je al een idee gevormd over wat ouderschap inhoudt. Maar nu begint de reis pas écht …je gaat ervaren! Er wordt niet alleen een nieuw mensje geboren, eigenlijk wordt ook een moeder en vader geboren. Elke dag opnieuw ga je ontdekken en ‘leer’ je met vallen en opstaan vanuit  liefde en je beste intentie.

Er verandert meteen van alles in je leven.Ketting-stenen-300x300-rond

Een totaal van jou afhankelijk mensje maakt dat je een soort  ‘hooggevoeligheid’ ontwikkelt.  Je bent alert en reageert op alle prikkels en signalen die je baby afgeeft.  Heeft  de kleine honger? Een natte luier? Slaap?  Kortom je bent puur sensitief: je ervaart alles  intenser, voelt sterk mee, maar raakt ook sneller overprikkeld.

Ik herinner me dat ik net na de geboorte van mijn eerste kind veel gevoeliger was dan ooit daarvoor. Als kersverse ouder komen allerlei prikkels binnen. Als de baby huilt reageer je intuïtief en als je dan vaak te horen krijgt: ‘je moet de kleine niet meteen oppakken als het een kik geeft, laat de baby maar huilen’, ga je er zelf misschien ook nog in geloven terwijl het indruist tegen je natuurlijke respons.

Je leert als nieuwbakken moeder dan al snel hoe belangrijk het is om  goed contact te houden met jezelf, goed geaard en in je lijf verankerd te zijn om te  voelen welke prikkels vanuit jezelf komen, en welke van buitenaf.

Ouderschap moedigt aan om je af te stemmen op jezelf én je baby. En met ‘open mind’ creatieve oplossingen te zoeken die bij jou en jullie nieuwe gezin passen. Daarin mogen ontdekken en erkennen wat jij (jullie als ouders) persoonlijk nodig hebt (hebben) om goed voor jezelf te zorgen, is een belangrijke eerste stap.  Dat vraagt om stilstaan bij je gevoelens en behoeftes. En deze te communiceren.

Communiceren doen we niet alleen met woorden. We ‘verwachten’ bijvoorbeeld dat onze partner wel wéét wat we nodig hebben zonder dat we het kenbaar maken en zijn dan teleurgesteld als dat niet zo blijkt te zijn. Erkennen dat jullie beiden groeien in je nieuwe hoedanigheid als ouder en hoe je in je relatie (ook daarin verandert het een en ander als je een kleine hebt) en behoeftes bespreekt, is een goede eerste stap.

Je baby is van jou afhankelijk voor alles wat het nodig heeft. Ook de baby heeft behoeftes en gevoelens en communiceert deze.

Samen genieten

Hoe fijn is het dan om tijd te creëren voor samen genieten. Je kunt het contact met je baby nog intenser ervaren en sensitief reageren op de behoeftes en gevoelens van je baby door deel te nemen aan de korte cursussen ‘mam&baby yoga’ en ‘babymassage’.

Je leert je af te stemmen en de babytaal in alle facetten leren: in de yoga en met het masseren. Tijdens beide cursussen oefen je jezelf in het aanleren van gemakkelijke basisgebaren van de babytaal. Het duurt immers nog even voor je baby woordjes kan formuleren maar in gebaren kan het zich al heel snel uitdrukken!  Je zult merken dat je nog intenser van elkaar kunt genieten.

Interesse? Kijk op de website voor de data en tijden. En meld je aan voor de Mam & Baby yogalessen (4 lessen) en/of de ‘baby massage (2 lessen)!