Dagcursus voor stellen die zich samen willen voorbereiden op de geboortedag van hun baby

Bereid je voor op een mooie en positieve ervaring: de geboorte van je kind en geniet van de ontspanning en leerzame oefeningen.

Deze praktische  dagcursus zit vol met mentale voorbereidingstechnieken voor een liefdevolle bevalling.

Laat je twijfels of zorgen gaan en gebruik de ‘mind-tools’ om je sterk, zeker en positief te voelen.

Leer ook hoe je de pijn kan verminderen…..

Leer heerlijk ontspannen tijdens de cursus welke wordt ondersteund met les video’s, oefeningen en het cursusboek.

Bepaal zelf wanneer, waar en hoe vaak je je voorbereidt.

 

Het aller belangrijkste tijdens de bevalling is ontspanning.

De cursus is bekend onder de naam Hypnobirthing.  Betekent zoveel als ontspannen bevallen! En … is alles behalve “hocus pocus”!  Mijn benadering is er één van “maak het jezelf zo comfortabel mogelijk en “relax.” Daarvoor is vertrouwen in je lijf en het proces nodig.  Weinig mensen zijn in staat gemakkelijk te schakelen van gewone dagelijkse bezigheden naar ontspanning in hoofd en lichaam. En als je verkrampt bij een harde buik of  wee , dan zet je extra spanning op je spieren met als gevolg dat je lichaam verkrampt en je extra (onnodige) pijn kunt ervaren. Daarnaast is er een snel-link tussen gedachten en gevoelens: bij  twijfel, zorgen of angstgedachten spannen je spieren automatisch aan. En zo kom  je in een negatieve stresscirkel die je heel gemakkelijk kunt doorbreken om te schakelen naar ontspanning in je hoofd én lichaam!

Het is dus belangrijk  de snelweg naar echt diep ontspannen gemakkelijk te vinden!

De partner (of degene die bij de bevalling aanwezig is je steun en toeverlaat). Heeft daarom een belangrijke rol. Net als bij een belangrijke vergadering, een uitdaging in het werk, een presentatie of examen, bereid je je voor. Zo ook  op de geboorte!  De partner is de manager: neemt de organisatie (alles rond de bevalling, het contact met derden) over en jullie leren tijdens de dagcursus je eigen ‘draai’ te geven aan de handvatten die je aangereikt krijgt zodat  je je optimaal gesteund weet door je partner op een manier die helemaal bij jullie past.

Een leuke bonus is dat de oefeningen  stressverlagend werken zodat jullie ook zelf over  de ‘tools’ beschikken om in stresssituaties het hoofd koel te houden.

Vooral nadat Doutzen Kroes de geboorte van haar dochter goed had doorstaan, mede dankzij hypnobirthing, werd deze cursus meer bekend, en wint in Nederland aan belangstelling.

 

De cursus 

Deze dagcursus werkt met concentratie, ontspanning-, adem- en visualisatie.

  • Dit is een cursus van 1 weekend dag
  • Tussen week 27 – 35 van de zwangerschap is een mooi moment hiervoor.
  • Je doet de cursus samen met je partner: jullie doen het echt samen, in verbinding met je ongeboren kindje.
  • Kosten van een cursus € 239 inclusief cursusmaterialen. (de cursus wordt door de meeste zorgverzekeraars geheel of voor een deel vergoed. Ik ben aangesloten bij beroepsvereniging BATC en ingeschreven bij Kamer van Koophandel).

 

Wanneer?

Elke maand is er, afwisselend in Gouda en Waddinxveen, een cursusdag. Voor  de komende maanden: Gouda 29 oktober, Waddinxveen 18 november, Gouda 17 december, Waddinxveen 20 januari, Gouda 11 februari.

 

 

Waar?

Waddinxveen – In de groepsruimte van Promessa verloskundigenpraktijk Jan Dorrekenskade Oost 20

Gouda – In de ruimte van Mindful Moves in het monumentale pand ‘de Burgemeester’ in Gouda, nabij het centrum. Krugerlaan 20A

Vrij parkeren op het plein of in de straat.