Dagcursus voor stellen als voorbereiding op de geboorte

Angsten, zorgen of twijfels rondom bevallen?

Ze kunnen je, zeker tijdens de bevalling, flink in de weg zitten.  Weinig mensen zijn in staat gemakkelijk te schakelen van gewone dagelijkse bezigheden naar ontspanning. Daarnaast is er een snellink tussen gedachten en gevoelens: bij  twijfel, zorgen of angstgedachten, spannen je spieren automatisch aan. En als je verkrampt bij een harde buik of  wee,  zet je extra spanning op je spieren met als gevolg dat je onnodige pijn kunt ervaren. En zo kom  je in een negatieve stresscirkel die je heel gemakkelijk kunt doorbreken!

Een positieve mindset, met vertrouwen in het bevallen zelf, zorgt voor ontspanning in je hoofd én lijf. Kúnnen ontspannen  is misschien wel een van de belangrijkste vaardigheden die je mee kunt nemen in je voorbereiding naar de bevalling van jullie kindje: een mooie en positieve ervaring!

Dat leer je in de dagcursus voor stellen. Bekend onder de naam Hypnobirthing.  Het betekent zoveel als ontspannen bevallen! En … is alles behalve “hocus pocus”!  Net als bij een belangrijke vergadering, een uitdaging in het werk, een presentatie of examen, bereid je je voor. Zo ook  op de geboorte!  Jullie vormen -ook tijdens de geboorte van jullie kindje- een team! Jullie leren tijdens de praktische dagcursus, vol met mentale voorbereidingstechnieken voor een liefdevolle bevalling, je eigen ‘draai’ te geven aan de oefeningen en handvatten die je aangereikt krijgt zodat  je je optimaal gesteund weet op een manier die helemaal bij jullie past.

Een leuke bonus is dat de oefeningen  stress verlagend werken zodat jullie over  de ‘tools’ beschikken om in stresssituaties het hoofd koel te houden.

 

Bereid je  samen voor op een liefdevolle bevalling

 • Deze praktische  cursus zit vol met mentale voorbereidingstechnieken voor een liefdevolle bevalling.
 • Laat je twijfels of zorgen gaan en gebruik de ‘mind-tools’ om je sterk, zeker en positief te voelen.
 • Leer ook hoe je de pijn kan verminderen…..
 • Leer heerlijk ontspannen tijdens de cursus welke wordt ondersteund met les video’s, oefeningen en het cursusboek.

Bepaal zelf wanneer, waar en hoe vaak je je voorbereidt.

De partner (of degene die bij de bevalling aanwezig is je steun en toeverlaat).

Vooral nadat Doutzen Kroes de geboorte van haar dochter goed had doorstaan, mede dankzij hypnobirthing, werd deze cursus meer bekend, en wint in Nederland aan belangstelling.

 

De cursus 

Deze dagcursus werkt met concentratie/focus, ontspanning-, adem- en visualisatie.

 • Dit is een cursus van 1 weekend dag
 • Tussen week 27 – 35 van de zwangerschap is een mooi moment hiervoor.
 • Je doet de cursus samen met je partner: jullie doen het echt samen, in verbinding met je ongeboren kindje.
 • Kosten van een cursus € 258.  Mail me voor de kortingscode van de tijdelijke aanbieding: je betaalt dan € 239 inclusief cursusmaterialen. (de cursus wordt door de meeste zorgverzekeraars geheel of voor een deel vergoed. Ik ben aangesloten bij beroepsvereniging BATC en ingeschreven bij Kamer van Koophandel).
 • Elke maand een cursusdatum. Afwisselend in Gouda en Waddinxveen.

 

Wanneer?

Elke maand is er, afwisselend in Gouda en Waddinxveen, een cursusdag.

 • 8 april 2018 Gouda. 09.30-17.00uur
 • 19 mei 2018 Waddinxveen. 10.00-17.30uur
 • 24juni 2018 Gouda. 09.30-17.00uur
 • 21 juli 2018 Waddinxveen 10.00-17.00uur
 • 15 september 2018 Waddinxveen 10.00-17.00uur
 • 14 oktober 2018 Gouda 09.30-17.00uur
 • 10 november 2018 Waddinxveen 10.00-17.30uur
 • 9 december 2018 Gouda 09.30-17.00uur

En voor stellen die een privé cursus of afspraak willen zijn er mogelijkheden om een afspraak bij mij te maken. Ook in de regio. Kosten € 369

Daarnaast zijn er mogelijkheden voor extra service bij o.a. stuitligging, keizersnede, zwangerschap 40+ weken en borstvoeding.

 

Waar?

Waddinxveen – In de groepsruimte van Promessa verloskundigenpraktijk Jan Dorrekenskade Oost 20

Gouda – In de ruimte van Mindful Moves in het monumentale pand ‘de Burgemeester’ in Gouda, nabij het centrum. Krugerlaan 20A

Vrij parkeren op het plein of in de straat.

 

Aanmelden

Heb je nog vragen? Mail of bel me dan gerust.  Voorkeur voor een privécursus thuis? Mail me voor een afspraak en datum!

Ik werk samen met Mucha Mama en je meldt je hier aan  voor de cursusdag naar jouw wens.  Of kijk op mijn pagina via de website www.muchamama.nl/ineke

 

Docent

Ineke van Os. Gecertificeerd Trainer Mindfulness en Yoga, specialisaties o.a. prenatale en postnatale yoga, baby yoga.  Hypnobirthing docent. Ervaren docente Intuïtieve ontwikkeling en Lichaamswerk . Massages o.a. bij zwangerschap en babymassage. Erkend natuurgeneeskundig therapeut.